Inspirisan avionima: Predstavljen Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel

Kliks
Inspirisan avionima: Predstavljen Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel

Bugati verzijom Chiron Sport pod nazivom Les Légendes du Ciel proslavlja svoj uspjeh u avioindustriji i trkama s početka 20. vijeka.

Bugati namjerava proizvesti 20 primjeraka modela Chiron Sport Les Légendes du Ciel od kojih će svaki koštati 2,88 miliona evra.

Automobil je lakiran u mat sivu boju koju Bugati naziva Gris Serpent, a sadrži i široku bijelu liniju koja ide preko karoserije. Na bokovima su boje francuske zastave (plava, bijela i crvena), te se nalaze odmah iza prednjih blatobrana. Okvir rešetke hladnjaka je lakiran u sjanu crnu boju, dok su same rešetke od aluminija. Završeci izduvnih cijevi su napravljeni 3D printerom od inconela otpornog na visoke temperature.

Logotip avionskog motora s propelerom prisutan je na karoseriji i u unutrašnjosti, a nalazi s ena prednjim blatobranima, naslonima za glavu i aluminijskom dijelu centralne konzole.

Prilikom otvaranja vrata na pod se reflektuje specijalni logo, a isti logotip se nalazi i na aluminijskim pločicama na pragovima.

Unutrašnjost je presvučena Gaučo svijetlo smeđom kožom, te je ukrašena aluminijskim detaljima. Na panelima vrata nalaze se skice aviona Nieuport 17 koji se utrkuje s Bugatijem Type 13.

Opciono kupci mogu naručiti posebno komforna sjedišta i Sky View panoramski krov s dva panela.

Pogon je preuzet o Chiron Sport, a radi se o 8,0-litarskom W16 motoru koji razvija 1.479 KS i 1.600 KS obrtnog momenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana