Volvo uništio deset novih automobila, kranom bačeni s 30 metara visine VIDEO

GS
Volvo uništio deset novih automobila, kranom bačeni s 30 metara visine VIDEO

Dobijanje pomoći u prvom satu nakon povrede uglavnom je ključno za spašavanje života, a kompanija Volvo je dala svoj doprinos.

Teške saobraćajne nesreće rezultiraju velikom štetom koja usporava spašavanje putnika iz automobila, a time se gubi dragocjeno vrijeme.

Kompanija Volvo je uz pomoć krana s visine od 30 metara bacila deset novih automobila kako bi omogućila spasilačkim timovima da vježbaju, testiraju, mjere i usavrše svoje metode spašavanja putnika iz modernih automobila. Inače se koriste automobili koji prethodno završe na otpadu.

Pad automobila s 30 metara simulira teške saobraćajne nesreće poput sudara pri velikim brzinama vozila različite veličine. Ovo je prvi put da se Volvo odlučio na ovakav potez te je zadao spasiocima veliki izazov.

Oni su automobile iskoristili za proučavanje i mjerenje svojih metoda, praćenje potrebnih pritisaka, sila, kao i vremena koje svaka tehnika zahtijeva.

Cilj je pristupiti i izvući putnike iz automobila što brže, na što bolji način i što boljim alatima.

Spasilački timovi su stekli nova iskustva jer su novi automobili drugačiji od starih, prave se od drugačijih materijala, izdržljiviji su i čvršći te predstavljaju nove izazove za spasilačke timove.

Prikupljene informacije će biti uvrštene u detaljan izvještaj koji će biti dostupan spasilačkim timovima u Švedskoj, a moguće i u ostatku svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana