GTstreet R Flyweight je Porše 911 Turbo S iz TechArt radionice

GS
GTstreet R Flyweight je Porše 911 Turbo S iz TechArt radionice

TechArt je pripremio novu Flyweight liniju dijelova fokusiranih na stazu, a kako bi demonstrirao šta je sve moguće, tjuner je odlučio proizvesti 19 primjeraka svog modela GTstreet R Flyweight koji je baziran na Porše 911 Turbo S.

Tjuner je promijenio vanjski izgled Poršea tako što je dodao karbonski prednji spliter i bočna peraja s krilcima. Za zaštitu na stazi ispod "nosa" je postavljana zaštitna ploča. Hauba je napravljena od karbonskih vlakana te ima kopče za brzo otpuštanje. Prednji blatobrani su širi i sadrže otvore na zadnjoj ivici.

Nazad je stražnji dvostruki spojler čiji gornji dio ima tri postavke ovisno od zahtjeva za potisnom silom na određenim stazama. Stražnje staklo je izrađeno od polikarbonata kako bi se smanjila težina automobila.

GTstreet R Flyweight je dobio TechArt paket Powerkit TA092/T2.1 koji se sastoji od novih turbopunjača, zračnih filtera, ručno varenog izduvnog sistema i drugih komponenti, a rezultat je povećanje snage na 789 KS i 950 Nm obrtnog momenta. Poređenja radi, standardni 911 Turbo S isporučuje 640 KS i 800 Nm.

TechArt je ugradio i Ohlins vješanje, naprijed su 20, a nazad 21-inčne kovane felge s gumama Michelin Pilot Sport Cup 2 R. U unutrašnjosti su Recaro Podium CF sjedišta s 3D printanim podlogama i sigurnosnim pojasevima u šest tačaka. Umjesto stražnjih sjedišta se nalazi sigurnosni kavez.

Svih 19 kupaca modela GTstreet R Flyweight mogu mijenjati izgled svog automobila po želji. Izloženi karbon može biti mat ili visokog sjaja, a dostupna je i cijela paleta boja. Na raspolaganju kupcima je i personalizacija unutrašnjosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana