Golf prve generacije kao moderan sportski električni auto

GS
Golf prve generacije kao moderan sportski električni auto

Nije prvi put da je virtualni umjetnik iz Estonije Sim Parn odlučio predložiti viziju svijeta u kojem je originalni Folksvagen Golf predstavljen 1974. godine imao svoju električnu verziju. U njegovoj viziji nema motora sa unutrašnjim sagorijevanjem a inspiraciju je potražio i mežu Folksvagenovim prvim modelima na MEB arhitekturi kao št je ID.3.

Nakon što je Sim Parn dizajnirao neobični Golf prve generacije samo s boka, brlo brzo su usijedili i "renderi" iz svih ostalih uglova, pa kasnije čak i u drugim bojama. Izuzetno pozitivne povratne informacije pokazale su da retro dizajn ide zaista ruku pod ruku sa najmodernijom automobilskom tehnologijom.

Na njegovom Instagramu tako sada možete pogledati i bijeli Golf, od kojeg je sve počelo, iz više uglova, ali i druge modele u koje je odlučio dodati više boja. Tu su tako žuta, siva, narandžasta, ljubičasta, plava, zelena, crna, svijetloplava i crvena verzija.

Očito je da ovaj digitalni umjetnik nije stao samo na zamjeni boja nego se pozabavio i zaista zanimljivim detaljima koji se vraćaju u vremena originalnog Golfa GTI ali i prave vezu sa sportskom budućnošću sa detaljima sa novom ID-a GTX.

Takođe, teško je ne primjetiti da istovremeno ovaj dizajn jasno ima veze i sa Hondom e, gradskim električnim automobilom koji je već odavno u prodaji i važi za jedan od inovativnijih automobila današnjice koji donosi vrlo privlačan dizajn sa retro elementima.

U svakom slučaju, uvjereni smo da je Mk1 VW Golf GTX stvaran, vjerovatno bi našao put do mnogih kupaca, pogotovo ako bi imao na raspolaganju 295 električnih konjskih snaga koliko će imati novi ID GTX.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana