FV Frangivento Sorpaso je italijanski superautomobil sa 850 konjskih snaga

GS
FV Frangivento Sorpaso je italijanski superautomobil sa 850 konjskih snaga

Italijanska kompanija FV Frangivento je predstavila svoj novi superautomobil pod nazivom Sorpaso.

Radi se o nasljedniku hiperautomobila Asfane iz 2019. godine, a novi Sorpaso će biti dostupan u dvije verzije, Stradale i GTXX. Obe verzije pokreće V10 motor s tim da Stradale razvija 610, a GTXX do 850 KS.

Napravljen od karbonskih vlakana i težak 1.300 kg, GTXX ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,9 sekunde, a do 200 km/h stiže za 9,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 345 km/h.

Stradale je lakiran u Hermes sivu boju, dok je GTXX usvojio dvobojnu karoseriju. Takođe, GTXX tek treba biti predstavljen, a FV Frangivento tvrdi da će imati nešto agresivniji izgled i sofisticiraniju aerodinamiku, kao i veliki stražnji spojler.

Unutrašnjost je takođe pod velom tajne, ali najavljen je sportski minimalistički dizajn. Osim toga, unutrašnjost će biti presvučena kožom i Alkantarom.

Proizvođač tvrdi da će Sorpaso biti prvi automobil s Avatar Drajving Asistant sistemom, odnosno "inteligentnim suvozačem" sa "prilagodljivim ljudskim mogućnostima" koji će moći odgovarati na glasovne komande.

FV Frangivento nudi i dva dizajnerska programa, Sviluppo i Ego, u okviru kojih kupci direktno sarađuju s dizajnerima i kreiraju svoje unikatne automobile u periodu od 30 dana.

Automobili će se proizvoditi u Italiji uz pomoć 15 dobavljača. Period od narudžbe do isporuke traje 150 dana.

Cijene takođe zasad nisu poznate, narudžbe se primaju, a prvi primjerci će biti dostavljeni kupcima iz Monaka i Ujedinjenih Arapskih Emirata u julu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana