Fordov krosover model Puma sada se nudi i s paketom opreme ST Line Vignale

GS
Fordov krosover model Puma sada se nudi i s paketom opreme ST Line Vignale

Iza novog paketa opreme ST Line Vignale krije se trenutno najopremljenija i najskuplja Puma.

U evropskoj filijali Forda su za potencijalne kupce svog kompaktnog crossover modela Puma pripremili zanimljiv paket opreme s kojim su, faktički, ujedinili pakete opreme ST Line Vignale. Rezultat svega je trenutno najbolje opremljena Puma čiju karoseriju krasi nekolicina elemenata koje sa sobom donosi sportski paket opreme ST Line i posebna aluminijska maska hladnjaka.

U bogatoj standardnoj opremi PumeST Line Vignale su automatska LED svjetla, kožom obložena sjedišta i upravljač, vrhunski audio-sistem koji "potpisuje“ kompanija Bang & Olufsen i multimedijalni sistem SYNC 3.4, a u odlično izolovanoj kabini dominira crna boja.

Paralelno s predstavljanjem paketa opreme ST Line Vignale Ford je u ponudu motora za Pumu ubacio i 1,5-litarski EcoBlue turbodizelski motor koji razvija 120 KS i u kombinaciji s ručnim 6-stepenim mjenjačem u prosjeku troši 4,5 litara na 100 kilometara.

Puma se sada također može dobiti i sa 7-stepenim automatskim mjenjačem s dva kvačila koji će nudi u kombinaciji sa litarskim trocilindarskim EcoBoost turbobenzinskim motorom koji raspolaže sa 125 KS, a iz Forda je u međuvremenu stigla i potvrda da će ranije najavljena najsnažnija Puma ST biti predstavljena u drugoj polovini godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana