"Ford”, “Nisan” i “BMW” predstavili nove električne modele

Tanjug
"Ford”, “Nisan” i “BMW” predstavili nove električne modele

PEKING - Na danas otvorenom sajmu automobila u Pekingu, svjetski poznati proizvođači kao što su “Ford”, “Nisan” i “ BMW “ predstavili su svoje nove električne modele za kinesko tržište, koji se odlikuju povećanom autonomijom.

Među takvim firmama su i neki ambiciozni kineski brendovi, pa je, na primjer, “Džili auto” prezentovao više električnih modela sa deklarisanom autonomijom od više od 500 kilometara po jednom punjenju.

Riječ je o prvom velikom sajmu u bilo kojoj industrijskoj grani u Kini koji će biti održan od izbijanja pandemije Kovid-19, zbog koje su ipak na snazi već uobičajene preventivne mere, a konferencije za štampu održavaju se putem međunarodnog video linka.

Kina je prva među vodećim privrednim silama svijeta koje su počele da se oporavljaju od ekonomskih posljedica pandemije, pa se proizvođači automobila nadaju da bi upravo na tom tržištu mogli da postignu porast prodaje i preokrenu trend koji im je donio gubitke koji se mjere milijardama dolara, navodi AP.

Sajam, pod nazivom “Auto Čajna 2020”, trebalo je da bude održan u martu, ali je zbog pandemije odložen.

Odluka Komunističke partije Kine da odobri njegovo održavanje krajem ovog i početkom slijedećeg mjeseca odraz je uvjerenja vlasti u Kini - odakle je Kovid-19 krajem prošle godine počeo da se širi svijetom - da je pandemija u toj zemlji sada pod kontrolom.

Nošenje zaštitnih maski u sajamskom prostoru je obavezno, a broj posjetilaca manifestacije, koja je 2018. godine privukla 820.000 ljudi, ove godine je ograničen.

U ulozi domaćina najvećeg sajma automobila u Kini svake godine se smijenjuju Peking i Šangaj, koji je “Čajna auto” organizovao lane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana