Ford MS-RT Transit Connect R120 je dokaz da kombi može izgledati sportski i atraktivno

Kliks
Ford MS-RT Transit Connect R120 je dokaz da kombi može izgledati sportski i atraktivno

Velška kompanija MS-RT predstavila je novu i ograničenu verziju kombija Ford Transit Connect nazvanu R120. MS-RT namjerava proizvesti samo 30 primjeraka komercijalnog vozila sportskog izgleda za Veliku Britaniju, kao i svega šest za tržište u Sjevernoj Irskoj. Također, svi primjerci će biti lakirani u bijelu boju.

Ukupno 36 primjeraka sportskog kombija biće bazirano na prethodnoj generaciji Transit Connecta, a kupci će moći birati između verzija s kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem. Također, moći će birati između verzija s dva i tri reda sjedišta, kao i između manuelnog i automatskog mjenjača.

MS-RT je za sportski kombi izabrao Frouzen bijelu boju s crnim i crvenim naljepnicama za koje proizvođač kaže da su "suptilne". Kombi će dobiti i bijele OZ Rejsing felge od legura inspirisane relijem, crne bočne retrovizore i četiri crna završetka izduvnih cijevi.

Sjedišta su presvučena kožom i ukrašena crvenim koncem, a vozaču je na raspolaganju bežični punjač za mobitel te kamera za pomoć pri kretanju unazad. Kombi je opremljen tempomatom i Ford Pass Connect povezanim sistemom koji omogućava pristup informacijama o vozilu u realnom vremenu.

R120 je dobio i Maxhoust sportski izduvni sistem koji posjeduje tehnologiju za povezivanje s aplikacijom tako da se zvuk može prenositi putem zvučnika i "pratiti" sportski imidž vozila.

Ipak, kombi i dalje pokreće standardni 1,5-litarski turbodizelski motor koji razvija 118 KS, a uparen je s manuelnim ili opcionim automatskim mjenjačem.

Cijena iznosi najmanje 25.995 funti bez poreza uz trogodišnju garanciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana