Fiat predstavio novu Pandu

NN
Fiat predstavio novu Pandu

Fiat proslavlja 40 godina postojanja Pande i tim povodom predstavio je novi model Panda sport, saopštila je kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija.

Fiat proširuju porodicu sa novim modelom panda sport, tako da gama sada uključuje pet paketa opreme, koji predstavljaju tri nove duše modela.

Panda je simbol slobode putovanja, ali i proizvod koji je postao dio kolektivne svjesti, italijanske kreativnosti: od modela FIAT 500 do motora Vespa Piađo, od moka bialeti aparata za kafu, do bruno munarijeve pepeljare cubo.

"Od 1980. do danas, kultni gradski automobil brenda Fiat je osvojio srca svih obaranjem mnogobrojnih rekorda: najprodavaniji model uopšte u Italiji osam godina za redom, lider - zajedno sa modelom 500 - na evropskom tržištu gradskih automobila, sa preko 375.000 prodatih primeraka godišnje", rekao je Luka Napolitano, šef brendova Fiat, Lančija i Abart za tržište Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

"Faktori ovog uspeha uključuju mnoga specijalna izdanja koja su se pojavila na tržištu prethodnih godina kako bi se istražila teritorija koja je nepoznata za gradski automobil. Neke od najskorijih specijalnih izdanja - Panda vejz iz 2018. i panda vind i panda trušardi iz 2019. godine, koji su poznati kao ''najdruštvenija'' i ''luksuznija Panda'' su pomogli u tome da postane najprodavaniji gradski automobil u Evropi".

Fiat navodi da se sada palica predaje novoj pandi, koja dostiže punu zrelost time što pravi još jedan korak napred u smislu zaštite okoline, u okviru tehnologije, svojstvenosti, zabave i funkcionalnosti.

Nova panda je još bolja za okolinu (Eco), tehnološki je naprednija (Teć) i zabavnija (Fun).

Nova panda sport namenjena je mladim i dinamičnim kupcima, i predstavlja proširenje "Fiat Sport porodice", koja se trenutno sastoji od modela 500X, 500L i Tipo.

Nova panda ima mnogo noviteta: 7-inčni ekran osjetljivim na dodir, nove branike, dvije nove i ekskluzivne boje keramik plava i mat siva, nove enterijere sa sjedištima i instrument tablom od recikliranih materijala, ekskluzivne 16-inčne felne od legure.

Nova gama sa tri nove duše: Lajf, za kupce koji žive gradski život punim plucima; Sport, za one aktivnog stila života; Croš, za one koji koriste svoj automobil i za istraživanje prirode.

Postoji širok izbor paketa opreme: Panda, City Life, Sport, City Croš i Croš, uključujući i 4dž4 verziju.

To je jedini gradski automobil dostupan u verzijama s hibridnim, 4x4 benzinskim, CNG i TNG napajanjem

"Najdemokratskiji" hibrid najbliži građanima na tržištu, 1,0-litarski FireFly Hybrid motor sa 70 KS, sada je dostupan u svim verzijama game.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana