Delta 4x4 priprema podsjetnik na Poršeovo učešće na reliju Paris-Dakar

G.S.
Delta 4x4 priprema podsjetnik na Poršeovo učešće na reliju Paris-Dakar

Iza naziva Safari 911 krije se aktuelni Porše 911 Karera 4S u „reli-rejd“ izdanju koji će kupcima biti dostupan naredne godine.

Njemačka tuning kompanija Delta 4x4 čiji naziv sugeriše na poslove oko terenskih automobila priključila se poznatim tuning kompanijama Gembala i Ruf u kojima su već predstavili „Safari“ verzije na osnovici Poršeovog modela 911.

Na objavljenim renderima može se vidjeti kako će izgledati Deltin podsjetnik na Poršeove „reli-raid“ modele 953 i 959 koji su učestvovali (i pobjeđivali) na čuvenom reliju Paris-Dakar, a osnovicu modela Sahara 911 čini aktuelna generacija Poršeovog modela 911 Karera 4S.

A sve je krenulo od mladog poduzetnika koji je u kompaniju Delta 4x4 stigao s potpuno novom Carrerom 4S i rekao da želi automobil s kojim iz Ulma (Njemačka) u kojem živi može voziti do Dakara u Senegalu.

Ideja je usvojena, a za sada se zna da će Delta 4x4 spomenutom poduzetniku i ostalim potencijalnim kupcima od naredne godine ponuditi model Safari 911 sa znatno ojačanom karoserijom na robusnom ovjesu s kojim će razmak između podnice i tla iznositi 250 milimetara.

Tu su naravno i felge s adekvatnim terenskim gumama, a „tačka na i“ su dodatna svjetla i krovni nosač za kanistere, šator, lopatu... U Delti 4x4 kažu da, kako sada stvari stoje, kupaca za ovakav Porše neće nedostajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana