Citroen sada i praktični kombi nudi u električnoj e-SpaceTourer verziji

GS
Citroen sada i praktični kombi nudi u električnoj e-SpaceTourer verziji

Praktičan i prostrani kombi iz Citroena sada je dobio i svoju električnu verziju čime je dobio potpuno novu dozu upotrebljivosti i mobilnosti, bez obzira da li treba ispunjavati porodične ili poslovne potrebe.

Citroen SpaceTourer ima fluidan dizajn koji nije agresivan i koji zahvaljujući svojem prostoru i šrini daje dozu robusnosti. Elegantan i dobro opremljen e-SpaceTourer ističe se otvorom za punjenje na prednjoj lijevoj strani, specifičnom prednjom maskom, te novim monogramom "e" s desne strane maske i nazad.

U unutrašnjosti e- SpaceTourer na središnjoj konzoli donosi novu dizajnersku i ergonomsku ručica mjenjača e-Toggle, selektor odabira 3 načina vožnje: Eco, Normal ili Power kao i specifične grafike na središnjem dodirnom ekranu.

Napravljen na modularnoj platformi EMP2 Grupe, e-SpaceTourer nudi 2 kapaciteta baterije gdje je dostupan domet od 230 km prema protokolu WLTP s kapacitetom baterije od 50 kWh koja se sastoji od 18 modula. 

Ova verzija je dostupna XS, M i XL veličinama karoserije. Druga verzija nudi domet od 330 km prema protokolu WLTP s 75 kWh baterijom koja se sastoji od 27 modula. Ova verzija je dostupna u veličinama M i XL.

Novi e- SpaceTourer  je opremljen litij-ionskom baterijom, najzrelijom tehnologijom na tržištu. EMP2 platforma omogućava smještanje baterije ispod podnice, čime je očuvana prostranost i praktičnost SpaceTourer a. Garancija na bateriju je 8 godina ili 160 000 km (za 70% svog kapaciteta).

Električni motor omogućava glatku i ugodnu vožnju, bez potrebe za mijenjanjem brzina, te nudi najveću snagu od 100 kW (136 KS) i najveći okretni moment od 260 Nm. Maksimalna brzina je 130 km/h u svim načinima vožnje (Eco, Normal, Power), s tim da je Normal - 80 kW/210 Nm optimalan za svakodnevno korištenje, Eco - 60 kWh/190 Nm za maksimalnu autonomiju, dok Power - 100 kW/260 Nm optimizira performanse prilikom prijevoza nekoliko osoba i prtljage.

Dostupna su tri načina punjenja. Otvor za punjenje je smješten na prednjoj lijevoj strani e- SpaceTourera i punjenje se provodi u načinu rada Park. Kako bi se bolje prilagodilo kupcima, dostupna su dva tipa ugrađenog pretvarača: 7.4 kW jednofazni kao standard i 11 trofazni kW kao opcija.

(Klix)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana