BMW zategnuo bore na Seriji 5 i Seriji 6 Gran Turismo

Srna
BMW zategnuo bore na Seriji 5 i Seriji 6 Gran Turismo

Pored ranije najavljenog osvježavanja Serije 5 i Serije 6 Gran Turismo u Minhenu su predstavili i model X2 koji pokreće plug in hibridna opcija.

BMW je predstavio osvježena izdanja Serije 5 (u obje karoserijske varijante) i Serije 6 Gran Turismo, a profinjene bavarske predstavnike gornje-srednje klase sada krasi "lice" s nešto širom hromiranom maskom hladnjaka i nešto nižim kućištima LED svjetala. 

Novosti u prostranim kabinama oba modela uključuju veće displeje s većom rezolucijom, bolju i bržu povezivost i više aplikacija u multimedijalnim sistemima.

Svi benzinski motori u ponudi za Seriju 5 sada su potpomognuti ili plug in hibridnim opcijama ili 48-voltnim blagim hibridnim sistemima s kojima se u konačnici dobija nešto više snage uz istovremeno anuliranje kašnjenja turbopunjača, a motorima u svim dizelskim verzijama sada asistiraju dva turbopunjača.

BMW plug in hibridnu opciju za Seriju 5 i Seriju 5 Touring nudi u dva nivoa snage (modeli 530e i 545e), ali se spomenuta pogonska rješenja u kombinaciji sa Serijom 6 Gran Turismo za sada ne nude.

Paralelno s predstavljanjem osvježene "Petice" i "Šestice" BMW je predstavio još jedan plug in hibridni model, a krosover X2 25e xDrive pokreće kombinacija trocilindarskog turbobenzinskog motora i elektromotora koji je smješten nazad.

S oba motora u pogonu X2 do "stotke" stiže za 6,8 sekundi, a prema WLTP normama kapacitet baterija dovoljan je za prelazak 58 kilometara bez asistencije motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana