Bentlijev "Flying Spur First Edition" samo za odabrane VDIEO

Agencije
Bentlijev "Flying Spur First Edition" samo za odabrane VDIEO

Specijalna, prva serija najnovije generacije modela "Flying Spur" biće izrađivana samo tokom prvih godinu dana od početka serijske proizvodnje.

"Bentli" je polovinom juna predstavio novu generaciju svoje superluksuzne limuzine "Flying Spur", čija će proizvodnja početi do kraja 2019. Tokom prvih 12 mjeseci biće izrađivani automobili koji pripadaju ograničenoj, "First Edition" seriji, a ova vozila će se u nekim detaljima razlikovati od onih koja će se proizvoditi nakon tih prvih godinu dana.

Automobili iz "First Edition" serije imaće posebne oznake koje potvrđuju da su u pitanju vozila iz posebne edicije. Pored pločica "First Edition" na pragovima vrata, "Bentli" je na nekoliko mjesta na spoljašnjosti i u unutrašnjosti automobila postavio ambleme sa motivima zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Posebna poslastica su specijalne, 22-inčne Mulliner alu felne, koje će standardno biti ugrađivane u "Flying Spur First Edition".

Putnici u kabini uživaće u luksuznom enterijeru oplemenjenom skupocjenim materijalima, ambijentalnim osvjetljenjem i panoramskim staklenim krovom.

Što se tiče motorizacije, u srcu modela "Flying Spur First Edition" - kao i u vozilima koja će biti napravljena kasnije - je tvin-turbo 6.0 W12 sa 635 KS (467 kW) i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 8-stepenog automatika sa duplim kvačilom, a važno je napomenuti i da je ovo prvi "bentli" sa sistemom upravljanja na svim točkovima.

Iako težak skoro 2,5 tona (2.435 kg), novi "Flying Spur"  ubrzava 0-100 km/h za svega 3,8 sekundi prije nego što dostigne maksimalnih 333 km/h

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana