Alfa Romeo GTS je zamišljeni rival BMW-u M2

GS
Alfa Romeo GTS
Foto: klix.ba | Alfa Romeo GTS

Svijet automobila bi bio mnogo bolje mjesto kada bi proizvođači poput Mercedesa, Audija i Alfe Romeo ponudili direktne rivale BMW-u M2. Od toga nema ništa, ali to nije spriječilo dizajnera Đilerma Arauja da oslobodi svoju maštu i pokaže kako zamišlja Alfinog rivala modelu M2.

Automobil je Araujo nazvao GTS te se odlučio za retro dizajn zbog kojeg zamišljeni model izgleda drugačije u odnosu na sve postojeće Alfine modele, ali je i dalje jasno da se radi o modelu s prepoznatljivim karakteristikama italijanskog proizvođača, prenosi Kliks.

Dizajner je naprijed zamislio set jednostavnih okruglih farova s okruglim LED dnevnim svjetlima. Tu je i poznata Alfina rešetka hladnjaka kao i ugaoni branik. Zadivljujuće linije automobila se nastavljaju preko lukova prednjih točkova i haube koja ima veliki ventilacijski otvor u svrhu aerodinamike i hlađenja.

Profil GTS-a je jednako lijep kao i prednji dio. Ramena linija je naglašena te se proteže od prednjih do stražnjih svjetala, a umjesto bočnih retrovizora su kamere. Nazad u jednostavna LED svjetla i difuzor.

Araujo nije razmišljao o pogonu, ali ako bi Alfa proizvela kupe ovakvog izgleda i u njega ugradila 2,9-litarski twin-turbo V6 motor iz Giulia-e Quadrifoglio, GTS bi bio jedan od najboljih sportskih automobila na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana