Ronaldo i Nadal uložili veliku sumu novca u novi biznis u Kataru

GS
Foto: Agencije

Kako prenosi Mundo Deportivo, Kristijano Ronaldo i Rafael Nadal udružili su se sa Tatel grupom kako bi investirali u luksuzni restoran u blizini Dohe, glavnog grada Katara, gdje se trenutno održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

U sutonu svojih bogatih karijera, Kristijano Ronaldo i Rafael Nadal diverzifikuju svoje aktivnosti. Portugalski as i španski teniser posebno rade sa grupom Tatel, koja posjeduje nekoliko luksuznih restorana u Španiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Saudijskoj Arabiji.

Kako prenosi Mundo Deportivo, petostruki osvajač Zlatne lopte i teniser sa 22 Grand Slama uložili su po milion eura u novi establišment grupe otvoren u Kataru, gdje se trenutno održava Svjetsko prvenstvo.

Ovo vrhunsko mjesto nalazi se na prestižnom ostrvu Al-Maha, u Lusailu, dvadesetak kilometara sjeverno od Dohe, u zoni internacionalnih restorana. Ostrvo posvećeno razonodi i zabavi je poznato po zabavnom parku Winter Wonderalnd.

Za manje od deset godina, grupa Tatel uspjela se etablirati u bogatim krugovima Madrida, Ibice i Beverli Hilsa (Los Anđeles), a uz podršku CR7 i Nadala dodatno proširuju svoj horizont. Drugi sportisti, poput košarkaša Pau Gasola i Rudija Fernandeza, takođe su uložili novac u Tatelove aktivnosti, kao i pjevač Enrike Iglesijas, piše Kliks.

Ronaldo će bez sumnje imati priliku posjetiti restoran u koji je uložio novac, s obzirom da sa reprezentacijom Portugala nastupa na SP u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana