Četvorica Švajcaraca pod znakom pitanja za Srbiju?

Agencije
Foto: Tanjug/AP

Murat Jakin imao je nevolje pred trening u četvrtak. Duo iz Gladbaha, Jan Somer i Niko Elvedi su prehlađeni i zbog toga ne mogu da treniraju danas. Ali to nije jedina prepreka ekipe pred odlučujuću utakmicu protiv Srbije - piše Blik.

- I Somer i Elvedi pripadaju neospornom stalnom kadru selektora reprezentacije Murata Jakina. Njih dvojica su odigrali punih 90 minuta protiv Kameruna i protiv Brazila. Veliki znak pitanja je i oko pojavljivanja Džerdana Šaćirija i Noa Okafora. Šaćiri, koji se žalio na probleme sa mišićima na posljednjem treningu uoči utakmice sa Brazilom, vjerovatno bi bio dio startnih jedanaest protiv Srbije. Pošto 31-godišnjak po svemu sudeći i dalje pati od istih problema sa mišićima, i dalje je upitno da li će to biti dovoljno za meč protiv Srbije. Isto važi i za Noa Okafora, koji se prošlog vikenda žalio na probleme sa mišićima i zbog toga je morao da odustane od utakmice sa Brazilom. Kao i kod Šaćirija, trka sa vremenom počinje za 22-godišnju zvijezdu Salcburga - navodi švajcarski medij.

Ipak, Đibril Sou otkrio je za tamošnje medije kakav je zdravstveni bilten u švajcarskoj ekipi.

- Džerdan Šaćiri i Noa Okafor su dobro trenirali i mislim da će biti spremni. Dobro izgledaju - rekao je on.

Srbija i Švajcarska su i prije četiri godine igrali na Mundijalu - Šaćiri i Džaka su donijeli preokret i pobjedu svom timu.

- Mnogo stvari se promenilo u odnosu na Rusiju prije četiri godine. Ovo su neki novi timovi sa mnogo novih igrača tako da ne verujem da će biti onako emotivno kao na prošlom meču. Srbija zaista ima dobru ofanzivnu liniju. Za oba tima je ovo veoma bitna utakmica. Mi nećemo kalkulisati već ćemo ići na pobedu - istakao je Sou.

- Srbija je i u Rusiji takođe imala dobar tim. Igraće sada na pobjedu jer joj samo to odgovara. Mi moramo biti aktivni, ali i da ostanemo hladnokrvni. Ne smijemo baš da rizikujemo sve, jer znamo da će Srbija da napadne sa punom ofanzivnom silom.

Sou je igrao sa Kostićem i Jovićem u Ajntrahtu i poznaje srpske fudbalere.

- Naravno, znam Filipa Kostića. Igrali smo zajedno tri godine u Ajntrahtu. Sreli smo se i drugarski ispričali. Nismo se dotakli utakmice, pričali smo o stvarima u Frankfurtu. Poznajem i Luku Jovića. Znam dobro njihove kvalitete i rekao sam i saigračima moramo biti aktivni, agresivni i koncentrisani jer su u pitanju sjajni fudbaleri - priznao je Švajcarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana