Zvanična odluka: Mančester Sitiju poništena zabrana, igraće Ligu šampiona

G.S.
Zvanična odluka: Mančester Sitiju poništena zabrana, igraće Ligu šampiona

Ekipa Mančester Sitija zvanično će igrati Ligu šampiona naredne sezone nakon što je Međunarodni arbitražni sud (CAS) poništio odluku UEFA-e o suspenziji za naredne dvije godine.

Krovna kuća evropskog nogometa ranije je odlučila kazniti Građane sa 30 miliona eura i dvije godine suspenzije iz Lige šampiona zbog ozbiljnog kršenja UEFA-inih finansijskih pravila, no odlukom CAS-a to više nije na snazi i prošlogodišnji prvak Engleske će opet igrati najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi.

UEFA je teretila Mančester Siti da zaobilazili pravila kada je riječ o poslovanji sa sponzorima koji su povezani s vlasnicima kluba, a ranije je Futbol Liks u saradnji s njemačkim Špiglom objavio dokumente prema kojima se može zaključiti kako su Građani zaobišli pravila o finansijskom fer pleju.

Tako je Siti kroz investitorske kompanije, a iza kojih stoje Ujedinjeni Arapski Emirati, dobijao novac kroz sponzorske ugovore, što nije prema pravilima UEFA-e i upravo to je razlog zašto je krovna kuća evropskog nogometa kaznila tim s Etihada. Konačna odluka će biti poznata danas.

Ipak, Međunarodni sud za sport (CAS) odlučio je da UEFA-ina kazna nije mjerodavna pa je odlučio ukinuti zabranu za igranje u Ligi šampiona, odnosno smanjio im je kaznu sa 30 na 10 miliona evra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana