Žena koja je izazvala sudar biciklista na „Tur de Fransu“ sutra pred sudijom

Srna
Žena koja je izazvala sudar biciklista na „Tur de Fransu“ sutra pred sudijom

PARIZ- Žena koja je u julu izazvala veliki sudar biciklista u prvoj fazi „Tur de Fransa“ pojaviće se sutra pred sudom u Brestu u Bretanji zbog optužbi „za ugrožavanje drugih“ i „namjerno izazivanje povreda“.

Tridesetjednogodišnja žena koja je izazvala pad više desetina biciklista kada se nagnula na put sa transparentom suočava se sa novčanom kaznom u iznosu do 15.000 evra i godinom zatvora.

Njemački biciklista Toni Martin prvi je udario u transparent što je dovelo do šokantnog domino efekta i pada velikog broja učesnika trke.

Pojedini biciklisti morali su da odustanu od trke dok su lokalne vlasti pokrenule potragu za ženom koja se nakon četiri dana predala policiji.

Organizatori „Tur de Fransa“ prvobitno su planirali da tuže ženu ali su kasnije povukli prijavu i direktor trke Kristijan Prudom izjavio je da je cijela priča „prenaduvana“.

Tužbu je podnijelo Udruženje profesionalnih biciklista (CPA) čije je sjedište u Švajcarskoj.

-U pitanju je veoma neodgovoran postupak. Biciklisti su bili suočeni sa teškim posljedicama. Od javnosti ne tražimo novac, već poštovanje i odgovornost - rekla je direktor CPA Lora Mora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana