Željko Obradović: Agresivna odbrana od prve sekunde

GS
Foto: Skrinšot

Košarkaši Partizana dočekuju u srijedu ekipu Turk Telekoma od 20.30 časova, u drugom kolu Grupe A Evrokupa.

Crno-beli su na premijeri sezone u Evropi bili ubjedljivi u Hamburgu, dok su Turci savladali francuski Bulonj Metropolitan 73:65.

Klub iz Ankare je trenutno deveti u turskom šampionatu sa dvije pobjede u prvih pet kola. Turk Telekom je proteklog vikenda poražen u gostima od Šetkima 71:59.

"Prva utakmica ispred naših navijača u Evrokupu i obaveza više da nastavimo u istom ritmu kao što smo igrali dosad, što znači najborbenije i do zadnjeg atoma snage. Od prve sekunde da probamo da igramo agresivnu odbranu, da budemo koncentrisani, ekipa Turk Telekoma je imala par veoma dobrih utakmica, istina je da su odigrali nešto slabije u pojedinim mečevima ali su otvorili Evrokup na veoma dobar način, pobedivši u prvoj utakmici kao domaćini i igrajući veoma dobro. Mnogo stvari odlučuju na jednoj utakmici, ali naša agresivnost od prve do zadnje sekunde je nešto što je najvažnije", rekao je uoči meča trener Željko Obradović.

Krilni igrač Nemanja Dangubić je uporedio narednog sa prethodnim rivalom u grupi.

"Odradili smo pripremu meča. Radi se o ekipi koja ima par evroligaških igrača i moramo da budemo oprezni, da nametnemo naš stil igre. Uz pomoć navijača i dobrom odbranom i energijom da stignemo do pobede. Hamburg igra sa dosta udvajanja po celom terenu. Turk Telekom igra drugačije. Pripremili smo se za njihovu odbranu. Moramo da se prilagodimo. Znače nam i dobre igre, pobede, a uz njih dolazi i veće samopouzdanje. Želimo da nastavimo u tom ritmu“", rekao je Dangubić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana