“Zašto vole da mrze Novaka Đokovića?”

G.S.
“Zašto vole da mrze Novaka Đokovića?”

Prvi teniser svijeta Novak Đoković u fokusu je kompletnog teniskog svijeta pred start nove sezone.

U trenutku dok se mnogi teniseri žale na stroge uslove pred Australijan open, a upravo je Novak podigao glas, pa potom objasnio svoje riječi i linč određenog dijela medija, objavljen je tekst u australijskom listu Herald San koji je privukao pažnju.

Novinar tog lista Mark Mekgovan je napisao tekst pod naslovom “Budala ili šampion: Zašto volimo da mrzimo Novaka Đokovića”, aludirajući na ovo poslije riječi Nika Kirjosa.

Dijelove tog teksta ćemo prenijeti:

“Zlikovac ili neshvaćen? Ne postoji između kada govorimo o prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću, nakon što je rekao da su njegovi 'zloglasni' zahtjevi za Australijan open pogrešno protumačeni. Đoković je jednostavno pokušavao da pomogne onima koji su gori od njega. Za Nika Kirjosa on je 'igračka' (igra riječi tool/fool – budala prim. aut)”, počinje tekst Mekgovana.

Dodaje se da su neposporni teniski kvaliteti srpske zvijezde i mnogi misle da će nadmašiti Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju Grend slem titula (20-17), ali mu i to ujedno pravi problem, smatra Mekgovan.

Poređenje sa Federerom i Nadalom nikada mu nije išlo u korist, iako su se međusobno uzdizali do visini. To ne znači da Novak nije previše popularan”.

Podsjeća se da je Federer čak 18. puta izabran za omiljen igrača na ATP turu, a da je Novak pogrešio prilikom diskvalifikacije sa US opena kada je nehotice pogodio loptom u vrat linijskog sudiju.

“Federer je kao junior bio poznat po nerzvoznim ispadima, ali Nadal i on nemaju mrlju, kao što je ima Novak. Đoković često ulazi u raspravu sa sudijama, pa se pamte riječi Dumusoi 'Proslavili ste se u ovom meču. Odličan posao'. Na to mu nisu bila naklonjena dešavanja sa Adrija tura”.

Tekst se zaljučuje konstatacijom da se o sportskim podvizima Novaka ne može raspravljati.

“On je teniski titan, pojedinac, vođa, ali ne za sve”, završio je Mekgovan, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana