Zarada u Ligi Evrope omogućava “crno-bijelima” da razmišljaju o pojačanjima: Partizan u januaru sklapa tim za ljeto

Agencije
Zarada u Ligi Evrope omogućava “crno-bijelima” da razmišljaju o pojačanjima: Partizan u januaru sklapa tim za ljeto

BEOGRAD - Poslije eliminacije iz evrokupova klubovi obično krenu u svođenje računa, a fudbaleri Partizana su ove godine u Ligi Evrope inkasirali nešto manje od 6,5 miliona evra, ali i povećali koeficijent koji bi im mogao donijeti brojne povlastice.

S obzirom na veliki zaostatak za Crvenom zvezdom na tabeli Superlige, realnije je očekivati da “crno-bijeli” i narednog ljeta budu učesnici kvalifikacija za drugo po jačini evropsko takmičenje. Popravljanje koeficijenta moglo bi im omogućiti da budu nosioci u svim kvalifikacionim rundama, a ukoliko izbore grupnu fazu, imaće mjesto u trećem “šeširu”, možda čak i u drugom, u slučaju da se ostali rezultati poklope. I više nego pristojna finansijska injekcija koju je klub iz Humske zaradio ove sezone dala je mogućnost rukovodiocima da razmišljaju nekoliko koraka unaprijed, pa je direktor Miloš Vazura najavio da će Partizan već u januaru krenuti da pravi tim za narednu sezonu.

- Pokazujemo da u januaru želimo da pravimo tim za jun, na vreme, da bismo imali spreman tim za sledeće kvalifikacije Lige Evrope ili Lige šampiona. Moramo pojačati neke delove. Videćemo ko će da ide, a ko da ostane. Naravno, ostaje senka, gorčina, zbog toga što smo propustili priliku. Senka tuge će postojati dugo, ali to ne umanjuje značaj pobede protiv Astane (4:1) - rekao je Vazura.

Najavio je i da će klub, nakon produžetka saradnje sa Sejdubom Sumom, otkupiti ugovor Umara Sadika, koji nastupa kao pozajmljen igrač Rome. “Crno-bijeli” su navodno napravili sporazum sa “vučicom” po kojem će naredne tri godine slati pare na “Olimpiko” u jednakim dijelovima, a ukupna klauzula iznosi 1.600.000 evra.

- Samo Partizan odlučuje da li je Sadik Partizanov ili ne. On je na pozajmici iz Rome na godinu i od leta plaćamo transfer u naredne tri godine. Sadik će biti otkupljen, a prvu ratu platićemo u avgustu. Niko ga ne krade od Partizana, da to svima bude jasno - izjavio je Vazura.

Iz Partizanove grupe L u šesnaestinu finala Lige Evrope otišli su Mančester junajted i AZ Alkmar, a u bubnju na žrijebu u Nionu (ponedjeljak, 13 časova) naći će se još i: Sevilja, APOEL, Malme, Kopenhagen, Bazel, Hetafe, Lask, Sporting, Seltik, Kluž, Arsenal, Ajntraht, Porto, Rendžers, Espanjol, Ludogorec, Gent, Volfzburg, Basakšehir, Roma, Braga i Vulverhempton. Iz Lige šampiona priključiće im se: Briž, Olimpijakos, Šahtjor, Bajer, Salcburg, Inter, Benfika i Ajaks.

6,5

miliona evra zaradio Partizan u Ligi Evrope

 

8

bodova nije bilo dovoljno za šesnaestinu finala

 

1,6

miliona platiće Romi u tri jednake rate za Umara Sadika

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana