Zagrebački giboni prognoziraju: Utakmica Hrvatske i Češke bit će igra živaca

Anadolija
Foto: Anadolija

ZAGREB- Porodica zagrebačkih bjelorukih gibona odabirom hrane iz kutija s hrvatskom i češkom zastavom prognozirala je kako će utakmica Hrvatske i Češke na EURO 2020 koja se igra večeras u 18 sati biti igra živaca, javlja Anadolu Agency (AA).

U vanjskoj nastambi gibona u Zoološkom vrtu grada Zagreba postavljene su kutije sa zastavama Hrvatske i Češke, punjenje identičnom hranom: komadima brokule, limuna, batata i krastavca.

Kad su giboni krenuli prema kutijama, ženski je dio obitelji izabrao hrvatsku kutiju.

Dvadesetsedmogodišnja Fiona i njezina šestogodišnja kći Kulička obilno su se počastile voćem i povrćem i tri su puta vadile hranu iz kutije, dok se trogodišnja Dora znatiželjno vrtjela oko njihovih nogu.

Njezin pak dvadesettrogodišnji otac Kent unio je veliki nemir među navijače "vatrenih".

Odlučio je poslužiti se hranom iz češke kutije, a upravo se njega smatra glavnim prognostičarem, kažu djelatnici zagrebačkog ZOO vrta.

Inače, Fiona je u Zagreb stigla iz Češke, a Kent iz Nizozemske. Kćeri su im rođene Zagrepčanke.

"Kent je krivo prognozirao pobjednika prošle utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu. Tada je predviđao nadmoć Hrvata nad Englezima. Sada želimo vjerovati da mu ove godine ne ide prognoziranje i da griješi u izboru večerašnjeg pobjednika. Možda je ovako danas prognozirao i zbog mira u kući jer ne želi ljutiti partnericu Čehinju. Kada se članovi obitelji gibona podijele oko prognoze pobjednika, to nam unosi nemir, no 'divlje srce' grada i večeras će srčano biti uz 'vatrene'", kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Iduća prognoza zagrebačkih gibona bit će u utorak, na dan utakmice Hrvatske i Škotske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana