Zabrana ulaska Đokoviću u Australiju mogla bi biti skraćena

GS
Foto: Tanjug

Svjetski teniser broj jedan Novak Đoković mogao bi da se poslije deportacije vrati u Australiju prije nego što bi se to očekivalo, rekao je australijski premijer Skot Morison.

Đoković je deportovan juče nakon što je Federalni sud Australije odbacio žalbu najboljeg svjetskog tenisera na ukidanje vize.

Prema imigracionim zakonima Australije, Đokoviću se ne može odobriti nova viza u naredne tri godine.

Ali premijer Skot Morison rekao je da bi mu mogao biti dozvoljen ulazak ranije pod "pravim okolnostima".

- Zabrana se odnosi na period od tri godine, ali postoji prilika da se taj period skrati u pravim okolnostima - rekao je on za australijsku radio stanicu 2GB.

Australijski zakon predviđa ubjedljive ili saosjećajne razloge za ukidanje trogodišnje zabrane viza, prenosi RTRS.

Ovo bi potencijalno omogućilo 34-godišnjem Đokoviću učešće na Australijan openu sljedeće godine.

U Melburnu je danas počeo ovogodišnji turnir, koji je ostao u sjenci problema sa vizom Novaka Đokovića, navodi Bi-Bi-Si.

Đokoviću su granične vlasti po dolasku u Australiju ukinule vizu. Novak je šest dana proveo u imigracionom pritvoru, prije nego što je sudija Entoni Keli poništio tu odluku i dozvolio Đokoviću da se nesmetano priprema za Australijan open.

Međutim, ministar Hok je odlučio da poništi vizu srpskog tenisera, uz obrazloženje da njegovo prisustvo može da izazove protivljenje vakcinaciji protiv kovida 19 u Australiji.

Đokovićev pravni tim je uložio žalbu na odluku ministra i slučaj se ponovo našao pred sudom Viktorije, kod sudije Kelija, koji je predmet prebacio na Federalni sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana