Vozači Formule 1 moraju biti vakcinisani za Australiju ili im slijedi Đokovićev scenario

GS
Foto: Arhiva/Tviter

Vozači Formule 1 upozoreni su da moraju biti vakcinisani protiv virusa korona za Veliku nagradu Australije ili rizikuju sudbinu sličnu srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću.

Svjetski broj jedan izbačen je iz Australije nakon ponižavajućeg spora oko vakcine koji je trajao gotovo dvije sedmice.

Bio je spriječen da odbrani titulu na Australijan Openu zbog bojazni da bi njegov nevakcinisani status mogao potaknuti antivakserske proteste u zemlji.

Vozačima Formule 1 je sada rečeno da moraju takođe biti vakcinisani kako bi se trkali.

"Pravila su jednostavna za ulazak u zemlju i pravila su jednostavna za rad u Formuli 1. Da dođete na događaj, bićete 100 posto vakcinisani i neće se tražiti izuzeće za bilo koga od bilo koga. Naši aranžmani su bili na snazi mnogo prije nedavnih dešavanja na Australijan Openu. Ova pravila razumije Formula 1, razumije ih i FIA, biće upisana u sportske zakone. Postoji nulta tolerancija. Bilo da ste Luis Hamilton ili Valentino Rosi u Moto GP, ako ste pozitivni, nećete se takmičiti tog vikenda", rekao je izvršni direktor VN Australije Endrju Vestakot.

Australijska trka je obično uvodna u sezoni, ali je vraćena na treće mjesto u kalendaru zbog kovid ograničenja.

Umjesto toga, sezona 2022. počinje u Bahreinu 18. marta.

Navijači još uvijek čekaju da vide hoće li britanski vozač Hamilton biti na stazi, a glasine o njegovom povlačenju tek treba u potpunosti poništiti, piše portal Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana