Vozač Formule E kažnjen zbog besmislenog varanja na humanitarnoj virtuelnoj trci

Srna
Vozač Formule E kažnjen zbog besmislenog varanja na humanitarnoj virtuelnoj trci

Njemački vozač koji se takmiči u Formuli E Daniel Abt kažnjen je sa 10.000 eura jer je varao tokom humanitarne virtuelni trke jer je angažovao profesionalnog igrača da se takmiči u njegovo ime.

Ovaj vozač prevaru je napravio u humanitarnoj utrci Formule E Race at Home Challenge, a na kojoj se prikupljao novac za UNICEF. 

U takmičenju 22 vozača Formule E, Abt nije skupio nijedan bod i iz tog razloga pozvao je profesionalnog igrača da se takmiči u njegovo ime.

Njemački mediji pišu da je on angažovao 18-godišnjeg Lorenza Hercingana, takmičara u FE Čelindž seriji, prvenstvu za vozače esporta, nakon čega je ovaj osvojio treće mjesto. Prevara je veoma brzo otkrivena i Abt je isključen zbog "nesportskog ponašanja".

Takođe, on će dobiti kaznu od 10.000 eura koju će morati uplatiti nekoj od humanitarnoj organizaciji, a na kraju svega nije mu ostalo ništa nego da se izvini za svoj potez.

"Izvinjavam se svima, navijačima, svom timu i kolegama, a moram reći da nisam uopšte shvatao koliko je ovo ozbiljno. Žao mi je, znam da ste uložili puno truda u ovaj projekat. Izvinite", poručio je Abt

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana