Vlahović i Mitrović donijeli pobjedu Srbiji nad Norveškom

GS
Vlahović i Mitrović donijeli pobjedu Srbiji nad Norveškom

OSLO- Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Oslu reprezentaciju Norveške rezultatom 2-0 u posljednjem kolu Lige nacija.

Ovom pobjedom Srbija se plasirala u Ligu A u narednoj sezoni Lige nacija. Strelci za Srbiju bili su Vlahović u 42. i  Aleksandar Mitrović u 54. minutu.

Srbi i Norvežani ušli su u posljednje šesto kolo izjednačeni na vrhu tabele po broju bodova, ali su prednost imali Skandinavci zbog pobjede u prvom međusobnom duelu u Beogradu.

To je značilo da je njima večeras odgovarao i neriješen rezultat pred domaćom publikom dok su izabranici Dragana Stojkovića morali da pobijede da na kraju takmičenja bili prvi u grupi.

U sličnoj situaciji našli su se Piksi i njegovi fudbaleri i novembra prošle godine kada su napravili podvig u Lisabonu i pobjedom nad Portugalom obezbedili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Ovog puta ulog nije bio tako veliki, ali pobjedu u Oslu pored prvog mjesta u grupi i plasmana u plej-of verovatno donosi i mjesto u drugom šeširu uoči žreba za Prvenstvo Evrope 2024. Naravno, ova pobjeda će svakako uticati i na samopouzdanje i mnogo bolje raspoloženje neposredno pred odlazak na Mundijal u Katar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana