Veliki borac zna da će pobijediti

Agencije
Veliki borac zna da će pobijediti

RIM - Malo je ljudi u svijetu fudbala kao što je Siniša Mihajlović. Srpski stručnjak od malih nogu bio je veliki borac i neko ko ne da na sebe, takav je bio i na terenu, a i pored terena.

Ne planira da posustane ni u teškim trenucima i pred opakom bolešću, kojoj ne dozvoljava da mu pokvari snove i planove sa njegovom Bolonjom. 

Mihajlović je nedavno završio drugi ciklus hemioterapija i uskoro ga čeka novi, ali bez obzira na takvu situaciju, vodio je ekipu na tri od sedam utakmica Serije A. Otputovao je u Rim i odlučio da se malo odmori u krugu porodice, ali je još jednom pokazao koliko je privržen klubu sa “Renata Dalare”.

Iz objektivnih okolnosti propustio je revijalni meč legendi Bolonje i Real Madrida na 110. rođendan kluba, ali nije propustio da putem video-snimka pošalje poruku navijačima, koji su uz njega od trenutka kada je objavio da se bori protiv leukemije.

- Žao mi je što nisam mogao da prisustvujem, skoro sam izašao iz bolnice i hteo sam da odem kući kako bih proveo neko vreme sa porodicom. Nadam se da razumete... Hvala svim navijačima Bolonje i klubu na svemu što je uradio za mene - rekao je Mihajlović.

Ponovio je da je uvjeren da će pobijediti bolest i vratiti se još jači.

- U teškim trenucima ostali ste blizu mene i dali mi snagu. Borim se sa bolešću i siguran sam da će biti sve dobro na kraju, da ću pobediti. Hvala i Real Madridu što je došao u Bolonju da uveliča proslavu, ceo grad mora da bude ponosan - naglasio je Mihajlović.

Borba protiv akutne leukemije zahtijeva gotovo stalni nadzor ljekara, ali je Mihajlović u dogovoru sa osobljem vodio Bolonju na tri od sedam mečeva. Posebno dirljivo bilo je posljednje kolo sa Laciom, kada su navijači oba kluba prije utakmice otišli u crkvu i molili se za njegovo ozdravljenje.

Na početku susreta nagrađen je ovacijama pristalica oba tabora jer je u Laciju ostavio neizbrisiv trag i bio član ponajbolje generacije ovog tima u istoriji s kraja prošlog i početka novog milenijuma. 

Kako je ranije planirano, on će se uskoro vratiti u Bolonju i čak voditi treninge svog tima, ali neće moći da sjedi na klupi na gostovanju Juventusu 19. oktobra jer počinje treći ciklus terapija.

 

Hronologija

- 12. jula novinar “Korijero delo sporta” Ivan Zazaroni objavio da je Mihajlović teško bolestan

- 13. jula Mihajlović saopštio da boluje od leukemije

- 17. jula počeo prvi ciklus liječenja

- 25. avgusta vodio Bolonju u Veroni

- 28. avgusta bio na klupi protiv Spala

- 6. oktobra vodio utakmicu protiv Lacija

- 8. oktobra završio drugi ciklus terapija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana