Vazura hoće da Milošević ostane

Agencije
Vazura hoće da Milošević ostane

BEOGRAD - Čelnici Partizana žele da Savo Milošević i dalje ostane na klupi “crno-bijelih” bez obzira na činjenicu da se klub porazom od Napretka (2:3) vjerovatno oprostio od titule u Superligi Srbije.

Iako jesenji dio šampionata još nije završen, fudbaleri Partizana već sada su svjesni da će teško stići 11 bodova prednosti Crvene zvezde na tabeli. Bolna eliminacija iz Lige Evrope prethodnog četvrtka praćena porazom od Napretka dobrano je uzdrmala temelje u Humskoj 1, pa je Milošević najavio mogući odlazak.

Međutim, čelnici kluba ne žele da donose ishitrene odluke i pokušaće da sačuvaju trenera, što je juče potvrdio i direktor kluba Miloš Vazura.

- Sve je u redu, dogovorili smo se da ostane u klubu i nastavi započeti posao - rekao je Vazura. 

“Crno-bijeli” na terenu ne izgledaju loše, već u neizvjesnim završnicama nisu u stanju da prelome meč u svoju korist. Panika, raspad igre, pucanja linija tima, sve ovo se dešava aktuelnom osvajaču Kupa Srbije u momentima kada bi trebalo da završi meč.

- Ponovo smo bili neozbiljni na jednoj utakmici. Ta neozbiljnost prevazilazi granice koje lično mogu da podnesem. Imamo još nekoliko utakmica do kraja polusezone. Status mnogih igrača, a i moj je pod velikim znakom pitanja. Pre ću otići sam nego što će me neko oterati - rekao je Milošević. 

Činjenica jeste da trener “parnog valjka” nema široku rotaciju, jer praktično cijelu polusezonu igra sa manje od 20 igrača u rotaciji, ali su, konkretno, u domaćem šampionatu zabilježili nekoliko nedopustivih kikseva. Partizan je ove jeseni jurio minus protiv Voždovca kod kuće, došao do izjednačenja u 90. minutu i izgubio.

Isto se desilo protiv Čukaričkog, a i remi sa Bačkom Topolom 1. septembra može se smatrati velikim neuspjehom s obzirom na to da je Miloševićev tim uputio čak 17 udaraca na gol. Kao što to u fudbalu obično biva, kada ne postigneš gol, stigne kazna, a to je ono što se Partizanu dešava u sudijskim nadoknadama. 

- Već se dešavalo više puta da, kada spustimo gard malo, ova ekipa pokaže svoj limit. Ako ne igra maksimalno i ako spustimo malo gard, sve ode predaleko. Očigledno da ni ja, a ni moj stručni štab ne uspevamo to da rešimo. Rezultati diktiraju mnogo toga, a treba da budemo realni - naglasio je Milošević.
 

Bez Miletića do januara

Povreda koljena desnog beka “crno-bijelih” Nemanje Miletića ipak nije toliko ozbiljna kao što se činilo u prvi mah, pa će defanzivac biti spreman za početak priprema. 

- Neće biti u trenažnom procesu do kraja ove polusezone, ali biće potpuno spreman da započne pripreme za drugi dio sezone - stoji u saopštenju “crno-bijelih”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana