VAR uvijek favorizuje Real

G.S.
VAR uvijek favorizuje Real

BARSELONA - Predsjednik Barselone Đozep Marija Bartomeu optužio je čelnike saveza da favorizuju Real u trci za titulu.

Ove jako riječi došle su nakon još jedne diskutabilne pobjede “kraljeva”, ovog puta u Bilbaou (1:0), u kojoj je VAR opet igrao glavnu ulogu. Naime, Madriđani su dobili penal nakon što je konsultovana nova tehnologija. Kapiten Serhio Ramos je preuzeo odgovornost i ponovo pogodio metu. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije i Atletik je, po procjenama stručnjaka, takođe zaslužio najstrožu kaznu. Ali, do toga nije došlo a VAR nije ni upotrijebljen.

- VAR uvijek favorizuje jedan te isti klub - “ispalio” je Bartomeu.

Od kako je sezona nastavljena ovakvih “otrovnih strelica” iz Katalonija bilo je dosta, pogotovo ako se zna da Leo Mesi i društvo ne blistaju, te da su u pet duela tri puta remizirali. Real je, s druge strane, dobio sve mečeva i preuzeo lidersku poziciju.

- Osjećam se loše, jer imamo najbolju fudbalsku ligu na svijetu u kojoj se VAR tehnologija ne primjenjuje na fer i pošten način poslije pauze zbog pandemije. VAR je pogrešno uticao na neke rezultate i uvijek je korist imao isti tim - jasan je Bartomeu.

Čini se da su Katalonci ovog puta potpuno u pravo. Na njihovu stranu je stao i nekadašnji španski sudija Eduardo Ituradle Gonzales, koji smatra da je arbitar Hoze Luis Gonzales pogriješio što nije pokazao na “kreč” i nakon duela Ramosa i Raula Garsije.

- To je takođe penal. Nije važno da li je fudbaler Reala želio da prekrši pravila ili ne. Ranije ne bih obraćao pažnju na ovu situaciju, ali prema trenutnim pravilima to je jedanaesterac - naglasio je Gonzales.

Cijela priča dobija drugu konotaciju nakon što se u nju umiješao i prvi čovjek La Lige Havijer Tebas. Prema njegovim riječima, sve se promijenilo kada je predsjednika Reala Florentino Perez nazvao prvog čovjeka saveza Luisa Rubialesa kako bi se požalio na suđenje.

- Ponavljam da se sve u vezi sa VAR-om promijenilo otkako je Perez u januaru lično nazvao Rubialesa da bi mu se požalio na suđenje. On je to uradio 20 minuta nakon jedne od utakmica Reala. Po meni je to skandalozno, nedopustivo i neprimjereno ponašanje te direktan pritisak na sudije i suđenje. Taj poziv je promijenio sve. Stvoren je nepotreban pritisak i neslaganje između sudija u VAR sobi i glavnog sudije na terenu - požalio se Tebas.

Nema predaje

Defanzivac Barselona Đerard Pike izjavio je da se ekipa neće predati uprkos činjenici da četiri kola prije kraja ima četiri boda “minusa” u odnosu na Real.

- Ne dopada nam se to što zaostajemo na tabeli, ali borićemo se do kraja da preokrenemo situaciju uprkos tome što znamo koliko će biti komplikovano - izjavio je Pike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana