US open u opasnosti – Đoković se obratio igračima

G.S.
US open u opasnosti – Đoković se obratio igračima

Posljednje informacije ukazuju na to da će organizacija US opena u planiranom terminu biti teško izvodljiva, pa se oglasio i Novak Đoković.

“Marka” prenosi da se prvi reket svijeta obratio igračima na ATP turu sa pozicije predsjednika Savjeta igrača.

Ističe se da Đoković smatra da koronavirus diktira dešavanja u svijetu i usaglasio se sa mišljenjem glavnom epidemiologa SAD Entonijem Faučijem da pandemija ne ide u pravom smjeru.

Razmaci između termina su mali zbog sezone koja je na izmaku i zbog toga bi trenutno teško moglo da se igra u Njujorku od 31. avgusta do 13. septembra, a da se potom svi igrači vrate u Evropu gdje bi bio obavezan karantin od 14 dana.

Rolan Garos je zakazan već za 20. septembar, a tokom avgusta i septembra je u planu još nekoliko turnira iz Masters serije, kako na američkom kontinentu, tako i u Evropi.

Novak se zato obradio igračima koji su već rezervisali smještaj i kupili karte za SAD i saopštio im da će tražiti od organizatora da im vrati novac, odnosno, podmiri sve troškove ukoliko ne bude turnira.

U Njujorku je do sada registrovano oko 420.000 slučajeva koronavirusa, a preminulo je više od 32.000 i to je najveće žarošte kovid-19 u SAD.

Jedan od zaraženih bio je upravo Novak Đoković u Zadru na “Adrija turu”, koji je prije dva dana testiran negativno, kao i njegova supruga Jelena, prenosi B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana