Uhapšen bivši predsjednik "Barselone"

Srna
Uhapšen bivši predsjednik "Barselone"

BARSELONA - Bivši predsjednik Fudbalskog kluba "Barselona" Žozep Marija Bartomeu uhapšen je nakon što je policija pretresla prostorije Kluba u Barseloni.

Policija je saopštila da je izvršeno nekoliko hapšenja nakon istrage Službe za finansijski kriminal. Nije potvrđeno ko je ili koliko je osoba uhapšeno.

Španski mediji javljaju da je među uhapšenima i Bartomeu, koji je bio predsjednik Kluba između 2014. godine i 2020. godine.

Iz Fudbalskog kluba "Barselona" saopštili su da sarađuju sa policijskom i pravnim vlastima u istrazi o angažovanju marketinške kompanije za nadzor medijskih mreža.

Španski mediji navode da je operacija povezana sa prošlogodišnjom aferom "Barsagejt", tokom koje su zvaničnici "Barselone" optuženi da su pokrenuli kampanju protiv aktuelnih i bivših igrača koji su kritikovali Klub i tadašnjeg predsjednika Žozepa Marija Bartomeua.

Bartomeu i odbor direktora podnijeli su ostavke prošle godine usljed posljedica izazvanih kontroverzama oko argentinskog internacionalca Lionela Mesija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana