Uefa pokrenula istragu protiv Juventusa

GS
Foto: Ilustracija

NION - Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Juventusa zbog potencijalnog kršenja finansijskog fer-pleja i kršenja pravila o licenciranju igrača, objavila je UEFA-a na svom sajtu.

 „U istrazi ćemo se fokusirati na moguće kršenje finansijskih pravila poslije nedavno obavljenih navoda kao rezultat istrage javnog tužioca u Torinu. Još 23. avgusta Finansijsko kontrolno tijelo UEFA (CFCB) je zaključilo sporazum sa Juventusom i to na bazi finansijskih informacija koje je klub ranije poslao, a koje su tiču 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine. U slučaju da situacija po zaključenju istrage bude značajno drugačija od one kada je sporazum postignut, ili ako su se pojavile nove činjenice, ostavljamo pravo da raskinemo sporazum ili preduzmemo pravnu mjeru koja je u skladu da proceduralnim pravilima. Sarađivaćemo sa vlastima u Italiji i nećemo se oglašavati dok istraga ne bude zaključena“, saopštila je Evropska fudbalska unija.

Italijanski novinska agencija ANSA juče je objavila da je javno tužilaštvo u Torinu pokrenulo tužbu protiv doskorašnjeg predsjednika Juventusa Andrea Anjelija i članova Upravnog odbora kluba zbog finansijskih malverzacija.

                 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana