UEFA o evropskoj Superligi: Ciničan projekat, svi će biti izbačeni

B92
UEFA o evropskoj Superligi: Ciničan projekat, svi će biti izbačeni

Nakon što je stigla vijest da je nekoliko engleskih velikana odlučilo da se ujedini u osnivanju evropske Superlige, oglasila se i krovna kuća fudbala u Evropi.

UEFA je objavila saopštenje koje potpisuje sa Savezima iz Engleske, Španije i Italije.U njemu poručuje da su oni zajedno stava da svi koji se pridruže ovom “ciničnom projektu”, kako je nazvana evropska Superliga, budu izbačeni iz UEFA takmičenja.

Takođe, navodi se da će igračima klubova koji budu uzeli učešće biti zabranjeno da igraju za reprezentacije.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Ako bi se ovo dogodilo, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekat, koji je zasnovan na ličnim interesima nekolicine klubova u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad”.

Razmotrićemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo spriječili da se ovo dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije.

Kao što su ranije najavile FIFA i šest federacija, dotičnim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svjetskom nivou, a njihovim igračima bi mogla biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje nacionalne timove.

Zahvaljujemo se onim klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i njemačkim klubovima, koji su odbili da se prijave za ovo. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, pristalice i političare, da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Što je dosta - dosta je”, poruka je iz UEFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana