UEFA: Erikson u bolnici u stabilnom stanju, utakmica se nastavlja

Tanjug
UEFA: Erikson u bolnici u stabilnom stanju, utakmica se nastavlja

KOPENHAGEN, - Kapiten fudbalske reprezentacije Danske Kristijan Eriksen nalazi se u bolnici i u stabilnom je stanju, objavila je UEFA putem Tviter naloga.


“Igrač je prebačen u bolnicu i stabilizovan je”, navela je UEFA.

Reprezentativac Danske iz redova Intera se srušio u 43. minutu utakmice grupe B protiv Finske (u tom trenutku bilo je 0:0), a medicinski tim je utrčao i reanimirao ga, a onda je Danac iznijet u svijesnom stanju sa terena stadiona u Kopenhagenu “Parken” sa maskom za kiseonik, držeći se za glavu.

UEFA je odlučila da se utakmica prekine i da će se nastaviti u 20:30.


Nakon ovog meča, planirano je da u grupi B igraju Belgija i Rusija, ali je njen termin umjesto u 21.00 čas pomjerena na 21.15.

Navijači još na stadionu

Zvaničan spiker na stadionu “Parken” je zamolio publiku da ostane na svojim mjestima, da ne napušta objekat, jer postoji šansa da bi meč Evropskog prvenstva između Danske i Finske mogao da bude nastavljen, nakon što se srušio Krisijan Eriksen (29) pred kraj prvog poluvremena, pri rezultatu 0:0.

Međutim, i dalje se ne zna kakvo je stanje kapitena Danske, koji je kolabirao nasred terena, nakon čega ga je medicinski tim reanimirao, a potom je sa maskom za kiseonik iznesen sa terena.

Eriksonova supruga se odmah pojavila na terenu poslije kolabiranja.

Scene prilikom izlaska sa terena pokazuju da je Eriksen bio svijestan i da se držao za glavu.

Podsjetimo, pomenuta situacija desila se u finišu prvog poluvremena i to nakon što je Eriksen krenuo po jednu loptu, a nakon toga se samo srušio i pao na teren. Najvjerovatnije da je u pitanju srčani udar, ali svakako da će više informacija biti poznato uskoro.

Utakmica je odmah prekinuta, a svi igrači Danske i Finske nekoliko sekundi nakon toga držali su se za glavu i u nevjerici gledali šta se dešava.

Prema videosnimcima koji dolaze iz Danske, ljekarske ekipe se bore za život ovog fudbalera Intera.

Fudbaleri obe ekipe odmah su napravili “zid” oko Eriksena kako se ne bi moglo vidjeti šta se dešava, a društvene mreže odmah su preplavile brojni komentari i poruke podrške za ovog nogometaša Intera.

Eriksen iza sebe ima odličnu sezonu gdje je s Interom osvojio titulu prvaka Italije, a ranije je u karijeri igrao za Tottenham i Ajaks. Za reprezentaciju Danske je debitovao 2010. godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana