Tuča navijača u Francuskoj - 16 povrijeđenih

Tanjug
Foto: Tanjug

PARIZ - U Francuskoj se dogodila nova tuča navijača, ovaj put, pred utakmicu Monpeljea i Bordoa.

Prema pisanju "Le Parizijena" autobus koji je prevozio 50 navijača Bordoa zaustavljen je na autoputu od starne protivničkih fanova, a video snimci, koji su se pojavili na društvenim mrežama, pokazuju da je potom došlo do brutalne tuče dva navijačka tabora.

Navijači Bordoa su izašli iz autobusa naoružani čeličnim oprugama, kaiševima i staklenim flašama, a zapalili su i pirotehnička sredstva.

Bezbjednosne snage uspijeli su ubrzo da zaustave tuču, ali je 16 osoba povrijeđeno, od kojih je mnogo moralo biti hospitalizovani.

Utakmica je ipak odigrana i završena je rezultatom od 3:3.

Ružne scene mogle su se vidjeti i na jednoj drugoj utakmici. Pristalice Olimpika iz Marseja i Anžera su se sukobili na terenu stadiona.

Fanovi Marseja su isprovocirali navijače Anžera nasrnući na njihovu stranu tribine. Na video snimcima se vidi kako se navijači tuku, kao i da bacaju razne predmete jedni na druge. Tek nakon dužeg vremena redari su uspijeli da smire situaciju.

Ovakve slike su se mogle vidjeti i proteklog vikenda kada su navijači Lensa i Lila, u poluvremenu, upali na teren i sukobili. U Francuskoj time su tuče navijača postale učestale, a vlasti razmatraju kako da protiv toga djeluju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana