"Švabe" sa Borjanom žele u Bundesligu

Agencije
"Švabe" sa Borjanom žele u Bundesligu

BEOGRAD - Golman Crvene zvezde Milan Borjan najbolji je pojedinac ekipe tokom posljednje dvije godine pa je samim tim i najtraženiji pojedinac.

Za njegove usluge od ranije je zainteresovan Al Ahli mada to nije ponuda koja bi zadovoljila reprezentativca Kanade jer je kvalitet lige dosta nizak, te on ne bi napuštao Srbiju pogotovo zbog odlaska u Saudijsku Arabiju. Sada se u borbu za njegov potpis uključio jedan ozbiljan klub. Uprava Štutgarta poslala je ponudu Zvezdi jer kreće u formiranje tima za iduću sezonu. "Švabe" su trenutno na trećem mjestu popularne Cvajte i imaju veliku želju da se vrate elitni rang iz kojeg su ispali prošle sezone, a već sada razmišljaju o pojačanjima jer generalni sponzor Mercedes ne žali pare da petostrukog šampiona vrati u vrh njemačkog fudbala. Navodno, Štutgart je ponudio malo više od dva miliona evra za obeštećenje kao i saradnju na dvije i po plus još jednu godinu. Uz to su planirani bonusi kao i veća plata u slučaju povratka u Bundesligu. Trener Pelegrino Mataraco trenutno na raspolaganju ima tri čuvara mreže Švajcarca Gregora Kobela, Nijemce Fabijana Bredlova i Jensa Grala. Borjan je stigao na "Marakanu" tokom 2017. godine gdje je postao ljubimac navijača i ugovor ima do juna 2022. dok je krajnji rok za realizaciju ovog transfera 31. januar. Ukoliko bi transfer bio realizovan ove zime novi trener Dejan Stanković morao bi da traži novog kapitena, jer je Borjan naslijedio traku od Marka Marina koji je početkom januara otišao u Al Ahli koji je takođe zainteresovan za Borjana. Zvezda je trenutno na pripremama na Pafosu, a pored Borjana u ekipi su još iskusni Zoran Popović kao i mladi Nikola Vasiljević i Aleksandar Stanković.

Dok se pored Borjana priča o odlascima ostalih igrača prvenstveno štopera Miloša Degeneka i Srđana Babića, stigla je vijest da je Seku Sanogo (30) novi član ekipe te se čeka zvanična potvrda. Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače koji igra na poziciji zadnjeg veznog stiže iz Saudijske Arabije, odnosno Al Itihada gdje je svlačionicu dijelio sa srpskim reprezentativcem Aleksandrom Prijovićem. Zvezda će ovog fudbalera izdvojiti 650.000 evra za platu, dok će ostatak do ukupnog iznosa od 2,5 miliona plaćati klub iz Saudijske Arabije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana