Sutra počinje „najčudniji” EURO u istoriji

Tanjug
Sutra počinje „najčudniji” EURO u istoriji

BEOGRAD - Dugo čekani šampionat Evrope u fudbalu, bez dileme „najčudniji” u istoriji, počinje sutra u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Borba za titulu šampiona Evrope odložena je za godinu dana zbog pandemije korona virusa, a sada će se igrati u tzv. kontrolisanim uslovima, sa djelimično popunjenim tribinama, u ukupno 11 gradova.

Sem u Rimu, šampionat će se igrati u Amsterdamu, Glazgovu, Londonu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Glazgovu, Minhenu, Sankt Peterburgu i Sevilji, s tim da će se završnica, dva polufinala i finale, 11. jula, odigrati na londonskom Vembliju.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češla, u E grupi Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.

Titulu brani Portugalija, koja je prije četiri godine u finalu savladala Francusku, u međuvremenu osvojila Ligu nacija i predvođena Kristijanom Ronaldom svakako je jedan od favorita.

Bukmejkeri procenjuj da je favorit broj 1 svjetski šampion Francuska, koja ovaj put ima i Karima Benzemu, potom slijede Englezi, dobrim dijelom zbog činjenice da su domaćini u završnici, tradicionalno Njemci i Italijani, naravno Belgijanci i iz drugog plana svjetski vicešampioni Hrvati.

Srbija ni ovaj put neće učestvovati, nakon poraza u baražu protiv Škotske, čime je nastavljen loš niz dug dvije decenije, pošto je srpski tim posljednji put nastupio na EURO 2000, tada pod imenom Jugoslavija.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana