Novak u pritvoru na drugoj lokaciji, konačna odluka Federalnog suda u nedjelju

Agencije
Novak u pritvoru na drugoj lokaciji, konačna odluka Federalnog suda u nedjelju

MELBURN - Novak Đoković će do saslušanja, koje bi trebalo da se održi noćas 15 minuta nakon ponoći po srpskom vremenu, biti na drugoj lokaciji, odlučio je sud u Melburnu.

Na taj način usvojen je zahtjev Đokovićevih advokata da se svjetski teniser broj 1 ne vraća u imigracioni hotel u kojem je proveo već pet dana.

Druga lokacija poznata je samo vlastima i advokatima, da bi se smanjile medijske tenzije, a kako prenose australijski mediji na istu lokaciju biće vraćen do novog ročista, ali ovaj put na Federalnom sudu.

Definitivna odluka biće poznata u nedelju, 24 sata uoči starta gren slema u Melburnu.

Sudija Entoni Keli naložio da se postupak u vezi sa ukidanjem australisjke vize prebaci na Federalni sud, što je odstupilo od zahtjeva advokata Novaka Đokovića.Oni su zatražili da slučaj ostane u ovom okružnom sudu kako bi se stvari ubrzale.

Ono što je dobra vijest po Novaka je da nema bojazni da bude deportovan do konačnog okončanja slučaja, to je definitivna odluka sudije Kelija.

Takođe, u jednoj od četiri stavki koje je predočio Novakovim zastupnicima, sudija Keli je zatražio pritvor za Đokovića do konačne odluke.

U toku saslušanja, došlo je do neslaganja oko lokacije sa koje će Novak biti odveden u pritvor. Novakovi zastupnici žele da izbjegnu haos ispred hotela „Park“, gdje je bio pritvoren prije odluke da mu se isti ukine.

Advokati traže drugu lokaciju od one koju je advokat države naveo, to jest mjesto na kom će Novak imati razgovor sa imigracionim vlastima.

Saslušanje je bilo prekinuto jer je sudija Keli napustio sudnicu, jer se naljutio zbog načina na koji su Đokovićevi advokati izlagali na saslušanju.

Advokat države Stiven Lojd je rekao da neće tražiti deportaciju prije konačne odluke Suda.

On je naglasio da će se Đoković sutra u osam časova po lokalnom vremenu (22 časa po našem) pojaviti u njegovoj kancelariji i da srpski teniser neće prije toga biti u pritvoru.

Nikolas Vud, advokat Novaka Đokovića, zatražio je od sudije da proces ubrza što je moguće više, kako bi njegov klijent mogao da nastupi u ponedeljak u prvom kolu Australijan opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana