Stanojević: Prirodno je da tako igraju protiv Partizana i Zvezde

GS
Foto: GS

Trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je uoči zaostalog meča 5. kola Superlige sa Metalcem.

Duel je na programu u četvrtak od 17.00 u Humskoj.

"Imamo utakmicu uvek bitnu za nas, igramo s Metalcem, zahtevna utakmica, što se pokazalo iz prethodnih mečeva s njima. Znate da smo u jednoj od tih utakmica izgubili bodove, i ulazimo u meč s velikim oprezom. Oni igraju fudbal, mlada su i poletna ekipa, žele da vas ugroze kroz igru i to nam traži da budemo fokusirani. Otvara to i nama neke prostore, tako da će sigurno biti interesantna utakmica. Želimo da i navijači budu sutra uz nas, da nas podrže, jer verujte mi, nije lako pobeđivati u kontinuitetu", rekao je Stanojević.

"Prirodno je da svaka ekipa protiv Partizana tako igra, kao i protiv Zvezde. Tako i treba da bude. Oni su imali određenih mečeva gde je moglo da ode na obe strane, igraju tako gde uvek postoji period gde mogu da reše meč u svoju korist. Međutim, na njihovu žalost je to krenulo na drugu stranu. Znamo kako su igrali s nama poslednjih par puta, tako da će sigurno oni biti motivisani", dodao je.

Stanojević kaže da ima rovitih igrača, ali nije želeo da otkriva ko će od ofanzivnih fudbalera nastupiti protiv Metalca.

"Ako Marković i Holender nisu zdravi, onda nam je smanjena rotacija. Videćemo. Iskreno, nismo još odlučili. Imamo ideju, ali sačekaćemo trening. Jović odlično napreduje, trenirao je pojačanim intenzitetom, radio je individualno, tako da sve ide kako treba. Na njemu je da se nametne. Svaki igrač mora da se dokazuje svaki trening i svaku utakmicu. Nema tu ranih radova, pa da imate veliki kredit. Kako bude igrao i kako bude radio, toliko ćemo ga koristiti", zaključio je Stanojević.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana