Srpski napadač pomogao Realu da dođe do slavlja: Jović vidio svjetlo na kraju tunela

G.S.
Srpski napadač pomogao Realu da dođe do slavlja: Jović vidio svjetlo na kraju tunela

SEVILjA - Luka Jović je kao starter pomogao Realu da preskoči teško gostovanje kod Betisa (3:2) i nagovijestio da bi se u sezoni pred nama, ipak, mogao izboriti za svoje mjesto pod suncem.

Trener “kraljeva” Zinedin Zidan vjerovao je Srbinu, uvrstio ga je u početnu postavu, a Bijeljinac mu se odužio solidnom partijom koju je krunisao tako što je iznudio crveni karton Emersona. Sa igračem više na terenu Madriđani su stigli do prvenca.

Zizu je i u uvertiri utakmice najavio da bi mogao napraviti izmjene u formaciji i prilagoditi je dvojici napadača. Obećanje je ispunio, vezni red tako je djelovao u rombu, a ispred su bili Jović i Karim Benzema.

Bijeljinac je tako konačno dobio šansu da pokaže koliko može, nakon silnih nevolja koje ga prate od kada je stavio paraf na ugovor sa najtrofejnijim klubom planete.

Možda baš zbog toga, Jović je nekako bio u sjenci. Pa ipak, zaslužan je za jedan od ključnih poteza na utakmici. Nastavio je kontranapad koji su pokrenuli Isko i Benzema. Srpski as je skoro od centra trčao do kaznenog prostora, a desni bek Betisa ga je na samoj ivici oborio sa leđa. Bilo je to dovoljno za isključenje, nakon što je VAR potvrdio da nije bilo ofsajda.

Ovakav razvoj situacije je omogućio Realu brojčanu nadmoć pa je bez Luke na terenu, jer je u 72. minutu izašao iz igre, uspio da stigne do slavlja. Strijelac odlučujućeg gola bio je Serhio Ramos, koji je pogodio sa penala u 82. minutu.

Zidan je nakon utakmice pohvalio karakter svog tima, koji se nije predao ni u trenucima kada je rival vodio sa 2:1. A posebno se osvrnuo na činjenicu da je promijenio strategiju i od starta susreta zaigrao sa dva klasična špica.

- Tražio sam drugačiju taktiku za igru na protivničkoj polovini. Mi možemo da igramo na mnogo različitih načina. Jedan od njih je i formacija sa dva napadača - počeo je obrazlaganje trofejni trener.

Ono što svakako može da ohrabruje je činjenica da je Zizu nakon viđenog u Sevilji najavio da će srpski i francuski napadač dobijati više šansi da igraju zajedno.

- Jović i Benzema mogu da igraju zajedno. Imaćemo mnogo utakmica i u nekim će sigurno igrati obojica. Nikad nisam ni rekao da Luka ne može da se uklopi sa Karimom. Svaki meč je drugačiji i moramo da mislimo o tome - jasan je Francuz.

Na ovu konstataciju se nadovezalo i pitanje o prelaznom roku, odnosno o tome da li bi Jović mogao da ode iz kluba. Odgovor koji je uslijedio prijaće srpskom reprezentativcu.

- Zadovoljan sam timom koji imam. Znamo ko smo i šta smo, tu smo da napravimo što bolju sezonu - zaključio je Zidan.

I dok su gosti imali razloga za zadovoljstvo, više zbog rezultata, a manje zbog igre, domaći su tugovali. Trener Betisa Manuel Pelegrini indirektno je “pecnuo” Real zbog suđenja, s obzirom na to da je u finišu imao igrača više te zaradio penal.

- Penal, crveni karton, VAR i Real Madrid... sve zajedno je previše. Igrati protiv svega toga u isto vrijeme je teško. Ne kažem ništa protiv suđenja, sudije su tu da presuđuju. VAR je rekao šta je imao, a ja inače jesam za VAR. Ipak, sjećam se i kako je bilo kada je bilo 11 na 11 - naglasio je Pelegrini.

Rezultati trećeg kola La lige:  Alaves - Hetafe 0:0, Valensija - Ueska 1:1 (Vas 38 - Siovas 63), Elče - Real Sosijedad 0:3 (Portu 55, Januzaj 77. penal, Lopez 90+4), Betis - Real Madrid 2:3 (Mandi 35, Karvaljo 37 - Valverde 14, Emerson 48 autogol, Ramos 82. penal), Osasuna - Levante ?:?, Eibar - Atletik Bilbao ?:?, igrano juče: Atletiko Madrid - Granada, Kadiz - Sevilja, Valjadolid - Selta, Barselona - Viljareal.

Plasman: 1. Granada 6 bodova (meč manje), 2. Betis 6, 3. Real Sosijedad 5, 4. Valensija 4, 5. Real Madrid 4 (meč manje)...

Prvi start Račića

Valensija je jedva izvukla bod protiv povratnika u La ligu Ueskom (1:1), u meču koji će jedino po dobrom pamtiti Uroš Račić jer je upisao svoj prvi ligaški start u dresu “šišmiša”. 

Srpski vezista je tokom prethodne sedmice dogovorio novi ugovor sa Valensijom do juna 2024. godine, nakon čega je odigrao nešto više od 90 minuta, pošto je zamijenjen na samom kraju sudijske nadoknade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana