Srbija večeras igra protiv Španije u četvrtfinalu šampionata Starog kontinenta

Agencije
Srbija večeras igra protiv Španije u četvrtfinalu šampionata Starog kontinenta

BUDIMPEŠTA - Vaterpolisti Srbije besprijekorno su odradili grupnu fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu, pa su imali tri dana odmora pred četvrtfinalni meč sa Španijom, koji je na rasporedu večeras od 17.30 časova.

 

 

“Delfini” nemaju pravo na kiks jer ih slučajni poraz ostavlja bez borbe za medalju, a upravo ova dva rivala su igrala za zlato tokom ljeta 2018. godine, kada su Srbi slavili u Barseloni, pa je ovo na neki način finale prije finala. Španci su slavili u osmini finala protiv Njemačke sa 12:6, a taj meč pojedinim ekipama nekada je znao da bude od koristi, mada su neke to shvatale kao dodatni umor.

- Španija je snažan rival, koji je dobro uigran i fizički moćan. Perone komanduje igrom, Pinedo odlično brani, Granados i Munariz su kvalitetni šuteri, pa znamo na koga da obratimo pažnju. Ne očekujem puno golova i biće kao u finalu prošlog Evra u Barseloni. Treba da nametnemo naš ritam, odnosno da ne uđemo u njihov. U svakom slučaju, biće ovo derbi četvrtfinala, odlučiće gol, dva, a i oni znaju protiv koga igraju - kazao je član srpskog tima Dušan Mandić.

Jedan od prekaljenih članova srpskog tima Duško Pijetlović godinama vodi bitke sa španskim centrima, tako da ih veoma dobro poznaje.

- Španci mahom igraju u jednom klubu, što im mnogo olakšava posao jer se međusobno dobro poznaju. Odlično su uigrani, ali ni mi nismo za bacanje jer imamo kvalitet, mada očekujem veoma tešku utakmicu. Tokom priprema za ovo prvenstvo igrali smo kontrolni meč, mada on ništa ne znači jer se tada uvek taktizira. To nije bila naša igra i sada je vreme da odigramo najbolje što možemo - kazao je Pijetlović.

Mišljenje sa njim podijelio je i saigrač Nikola Jakšić, koji je istakao da “delfini” moraju biti na visokom nivou.

- Uvek kažem da sve zavisi od nas. Španci su dobri i očekujem tešku utakmicu, mada je veoma bitno kako ćemo krenuti da igramo u odbrani. Ako bude kako treba, onda možemo da se nadamo uspehu. Mislim da smo najbolja ekipa, stojim iza toga i zato kažem da sve zavisi od nas. Podižemo formu i to je najvažnije - izjavio je Jakšić.

Vaterpolistkinje 12.

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je 12. mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je u utakmici za plasman izgubila od Njemačke sa 15:13, poslije peteraca. U regularnom dijelu bilo je 11:11 (4:2, 1:2, 2:6, 4:1). Izabranice Dragane Ivković upisale su šesti poraz na turniru, nakon što su prethodno izgubile od Grčke, Rusije, Hrvatske, Slovačke i Mađarske. Tri gola postigla je Ana Milićević, dok se Nada Mandić dva puta upisala u strijelce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana