Spektakl u Londonu pripao Timu – Đoković protiv Federera za polufinale

B92
Spektakl u Londonu pripao Timu – Đoković protiv Federera za polufinale

Novak Đoković poražen je od Dominika Tima poslije tri seta u drugom kolu Završnog mastersa u Londonu.

Srpski teniser izgubio je poslije velike borbe, preokreta i skoro tri sata igre – 7:6 (5), 3:6, 6:7 (5).

Ovaj poraz znači da će Đoković protiv Rodžera Federera igrati za plasman u polufinale. Meč je na programu u četvrtak.

Klasik između srpkog i švajcarskog tenisera na programu je u četvrtak, najvjerovatnije u 21 sat, a satnica će kasnije biti i zvanično potvrđena.

Na startu meča gledali smo ujednačen tenis i bez mnogo atraktivnih poena. Kako se set bližio kraju tako su Novak i Dominik dizali nivo igre.

Đoković je prvi napravio brejk, ali je Tim ekspresno uzvratio i time pokazao da drugom teniseru svijeta neće biti nimalo lako.

Borba se opasno rasplamsala, gledali smo sjajne poene i veoma ujednačenu igru. Pošteno, pobjednika prvog seta odlučio je taj-brejk.

Da je “gospodar” taj-brejkova Đoković je još jednom pokazao. Srpski teniser odigrao je koliko mu je bilo potrebno, Tim je neočekivano grešio i prvi set pripada Novaku – 7:6 (5).

Đokoviću neočekivano pada koncentracija na startu drugog seta. Tim koristi to, dolazi do brejka i diže igru na neki novi nivo.

Novak nije imao nijednu šansu da vrati brejk i Tim furioznom igrom dolazi do 1-1 (7:6 (5), 3:6). Srpski teniser morao je nešto da promjeni kako bi zabilježio drugu pobjedu na ovogodišnjem izdanju Završnog mastersa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana