Skandal zvijezde njemačkog fudbala: Nojer se u Dalmaciji opušta uz Tompsona

Agencije
Skandal zvijezde njemačkog fudbala: Nojer se u Dalmaciji opušta uz Tompsona

SPLIT- Zvijezda njemačkog fudbala Manuel Nojer, u trenucima opuštanja tokom ljetovanja na hrvatskom Jadranu, pjeva pjesmu Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva.

Video zapis na kojem Nojer, koji pjeva Tompsonovu pesmu "Lijepa li si" objavio je lokalni hrvatski portal "Dalmacija Danas".
Video im je, kažu, poslao jedan od čitalaca.

Inače, ovaj portal već danima prati Nojera, koji biciklom putuje kroz Dalmaciju, gdje ne boravi prvi put.

Njemački list "Bild" žestoko je zbog ovoga kritikovao golmana "Bajerna" i njemačke reprezentacije,.

Tiražni "Bild" Nojera je upitao da li zna šta je pjevao?

_ Pjevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem "bič baru" Nojer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Šta je toliko eksplozivno u pjesmi koju Nojer pjeva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni zloglasni pjevač Tompson. On je pjevajući pjesmu "Jasenovac i Gradiška Stara" slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu - ističe "Bild".
U tekstu se podsjeća da su na tim mjestima bili koncentracioni logori u kojima su zatočene, mučene i ubijane "desetine hiljada civila - Srba, Roma i Hrvata".

Njemački "Gol.kom" pod naslovom "Nojer izazvao buru pjesmom skandaloznog hrvatskog pjevača sa fašističkim tendencijama" piše da je golman "Bajerna" i Njemačke izazvao velike kontroverze. Za ovaj portal problem je i to što sporna pjesma slavi "Herceg-Bosnu" kao dio Hrvatske.

Portal napominje da je Tompsonu, zbog konteksta njegovih pjesama, zabranjen ulazak i nastup u nekoliko evropskih država.

Takođe, u tekstu se ističe da je Tompson ljubitelj fašista i miljenik hrvatskih fudbalskih reprezentativaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana