Siti na Enfildu pobjedio jedanput za 38 godina; Pep: Ne zanima me

Agencije
Siti na Enfildu pobjedio jedanput za 38 godina; Pep: Ne zanima me

MANČESTER, LIVERPUL - Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola nije zabrinut zbog malih šansi koje njegov tim dobija da pobjedi Liverpul.

Ako Liverpul uspije danas (17.30) da na Enfildu savlada Mančester Siti otići će na devet bodova prednosti i već sredinom novembra biti blizu titule, prve poslije skoro 30 godina čekanja

Siti dolazi na Enfild gde će gostovati Liverpulu u 12. kolu Premijer lige, u nedelju od 17.30.

Razlog malih šansi koje aktuelni šampion dobija je statistika, koja kaže da je Siti na Enfildu pobjedio jednom od 1981. godine.

"Što se tiče statistike ja u nju ne verujem mnogo. Okej je statistika, ali ja razmišljam o tome šta je potrebno da uradimo kako bismo pobjedili", rekao je Gvardiola.

Jedna pobjeda "građana" u poslednjih 38 godina došla je 2003. kada su slavili rezultatom 2:1.

Istim rezultatom Siti je izašao kao pobjednik u najskorijem međusobnom duelu, kada je savladao Liverpul na Etihadu u meču u kojem je Džon Stouns loptu izvadio sa gol-linije, sačuvao tri boda i maltene donio titulu svojoj ekipi.

Sa druge strane, Jirgen Klop je imao šta da poruči Gvardioli.

"Ne razmišljam o Sitiju iz prethodnih sezona već o Sitiju koji igra danas. Karakter tog tima i menadžera je dobar, poseduju zavidne kvalitete sa tehničke strane i veoma su brzi", istakao je Klop.

Utakmica je na programu od 17.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana