Sezona u Seriji A mogla bi biti produžena do septembra ili oktobra

Tanjug
Sezona u Seriji A mogla bi biti produžena do septembra ili oktobra

RIM - Sezona u Seriji A mogla bi biti produžena do septembra ili oktobra, izjavio je danas šef Italijanske fudbalske asocijacije Gabriele Gravina, upozoravajući da bi moglo doći do "lavine sudskih parnica" ako se prvenstvo ne riješi na fudbalskom terenu.

Serija A je suspendovana od 9. marta zbog pandemije korona virusa koja je u Italiji do sada odnijela 15.887 života, što je skoro četvrtina globalne ukupne smrti.

Nekoliko predsjednika klubova predložilo je da se sezona prekine.

"Jedini ozbiljan način da se riješi ovakva vanredna situacija je da se ove godine završe takmičenja u sezoni 2019-2020", rekao je Gravina za državnu radioteleviziju RAI.

"Radimo na čitavom nizu mogućih rješenja kako bismo na najbolji mogući način upravljali situacijom. Može li se to završiti u septembru, oktobru? To je jedna hipoteza. To je način da se izbjegne ugrožavanje ne samo sezone 2019-20, već i sezone 2020-21", kazao je on.

Gravina je objasnio da bi, ukoliko se odustane od trenutne sezone, italijanski fudbal mogao pretrpjeti "lavine parnica kojoj bi podigli svi oni koji se mogu smatrati oštećenima u svojim pravima i interesima".

To može da obuhvati timove koji su ispali i one koji su propustili evropski fudbal sljedeće sezone.

On je upozorio: "Stvarno bismo rizikovali da se prvenstvo održi samo u sudnicama".

Gravina je dodao da se 17. maj razmatra kao mogući datum ponovnog pokretanja lige, ali je naglasio da je to samo hipoteza.

Prošlog četvrtka, UEFA je pozvala lige širom Evrope da završe svoje sezone nakon što fudbal bude u stanju da se ponovo pokrene.

UEFA je dodala da, ukoliko se lige otkažu, klubovi tih zemalja možda neće biti primljeni u Ligu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana