Sebaljos testira Đokovića

Agencije
Sebaljos testira Đokovića

London - Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas bi trebalo da odigra meč drugog kola Vimbldona protiv Argentinca Orasija Sebaljosa nakon što je bez većih problema pobijedio Tenisa Sandgrena u prvom kolu sa 6:3, 6:1, 6;2.

Novaku će ovo biti drugi duel protiv trenutno 126. igrača svijeta, koji je u prvom kolu savladao zemljaka Gvida Andreocija u četiri seta. Jedini put do sada Đoković i Sebaljos ukrstili su rekete na turniru u Dohi početkom prošle godine, kada je slavio srpski as. Kada je naredni protivnik u pitanju, Novak je rekao da mora biti veoma oprezan jer je argentinski veteran jako opasan na travi zbog servis volej igre, koja je njegov zaštitni znak.

- Protiv Orasija sam igrao samo jednom, i to na šljaci. On je jako dobar servis volej igrač i ne treba ga potcenjivati, levoruk je, ima dobar slajs servis. Koristi svaki trenutak da izađe na mrežu, a danas nema puno igrača koji se osećaju ugodno na mreži. Trava je idealna podloga za takav stil igre - izjavio je Đoković.

Novak je bio zadovoljan lakom pobjedom na startu turnira, a pored sigurne igre bilo je lijepo vidjeti i da je bez razmišljanja ispoljavao napetost i emocije, nešto što mu je nedostajalo u periodu kada se vratio na teren nakon povrede.

- Teško je zadržavati emocije uvek u sebi, bar u mom slučaju. Tako je tokom čitave karijere. Dosta verujem u sebe i osvežavajuće je što sam imao dobru sedmicu pre ovoga. Nisam igrao dugo finale pre Kvinsa, jedva čekam da vidim kako ću napredovati ovde. Zbog toga toliko vredno radim i nadam se da ću u tome i uspeti. U prvim kolima ste uglavnom favoriti jer ste i nosioci i imate protivnike koji su niže rangirani od vas. Međutim, to ništa ne mora da znači - rekao je Đoković.

Ukoliko savlada današnjeg protivnika, Đoković bi u trećem kolu mogao igrati protiv Kajla Edmunda, koji je veliki favorit u duelu s američkim teniserom Bredlijem Klanom.

Sebaljos tražio selfi

Na turniru u Dohi prošle godine Novak je dobio neobičan zahtjev od današnjeg protivnika nakon meča pošto je Sebaljos zatražio da naprave selfi. On je tada bio oduševljen Novakom i njegovom igrom.

-  Izvinite, ali mislim da imam najbolji selfi dana. Veliki je Nole, pravi genije, kakva zvijer - rekao je tada Sebaljos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana