Sad je samo pitanje tajminga, hoće li Murinjo prije napustiti Romu, nego "Vučica" njega?

Sportske.net
Foto: Printskrin

Čini se da je ovo za bilo kog trenera nemoguća misija...

Italijanski mediji obrušili su se na Murinja, navijači su i dalje uz njega, a većina javnost se slaže da je preživio novi poraz samo jer je veliko ime u pitanju.

Novinari smatraju da je protiv Intera pokazao sve svoje mane, da nije uspio da motiviše ekipu, da je izabrao lošu taktičku postavku i da je na kraju arogancijom odbio da odgovara na pitanja novinara, što je izazvalo pravu buru.

Jedan dio ga brani, na kraju krajeva tim je bio oslabljen, ali Simone Inzagi nije propustio da konstatuje da je i njegov tim bio bez nekoliko igrača, ali da ne traže alibi.

Ovo je pomalo i cinično jer Inter ima mnogo više fudbalera na raspolaganju.

Problem je što Murinjo nema dobar tim i to je jasno, ali je jasno i da sa par pojačanja neće uspjeti da napravi ništa. Prosto, nema toliko novca da dovede pet ili šest igrača, čak i ako proda Kumbulu, Viljara i još nekolicinu na koje ne računa. Traži desno beka, prva opcija je Dalot iz Junajteda, jeftinije varijante Berešinski iz Sampdorije  ili Hendriks iz Lajpcija. Murinjo želi i Zakariju iz Gladbaha ofanzivnog vezistu, ali to je malo vjerovatan transfer na zinu.

Juče su se pojavile vijesti da bi Everton mogao da mu ponudi klupu, ako smijene Beniteza, stiče se utisak da u Romi ne bi puno žalili. Jer, tim igra slabije nego prošle godine pod Fonsekom, pisali smo da je on trener sa najgorim učinkom na klupi Rome u poslednjih 10 godina.

Jasno, treba mu dati vrijeme, ali to je ono što nema, jer ovo je proces koji će trajati predugo. Murinjo ne smatra da je Zaniolo budućnost Rome, nema neko mišljenje o kvalitetima novajlije Vinje, španskog kontigenta, Viljar, Perez, Borha. Želeo bi da se oslobodi i Kumbule, Dijavare, eventualno i Karsdorpa, kada se sve sabere ostaje mu šest ili sedam igrača, ali ni oni nisu svjetska klasa. Da bi se borio za četvrto mjesto, potreban mu je jači tim,, ljut je na klub što nisu zadržali Džeka, ispostavilo se da je puštanje Pedra greška, da bi Florenci sada bio od koristi. Roma je dobila samo dvije od poslednjih šest utakmica u ligi, ostalo su porazi, brukala se u Evropi protiv Bodo Glimta, navijači su razočarani, čak ne djeluje da je tim motivisan da se bori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana