Ruski klubovi podnijeli žalbu na odluku UEFE

Srna
Foto: arhiva

MOSKVA- Ruski fudbalski klubovi, uključujući šampiona Rusije Fudbalski klub /FK/ "Zenit" iz Sankt Peterburga, saopštili su da su podnijeli žalbe protiv odluke Unije evropskih fudbalskih asocijacija /UEFA/ da zabrani ruskim klubovima učestvovanje u evropskim takmičenjima sljedeće sezone.

Uefa je ranije donijela odluku da Rusija neće imati učesnike u evropskim klupskim takmičenjima u sezoni 2022/23. zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

"FK Zenit u ovome ima podršku FK Dinamo iz Moskve, FK Soči i CSKA iz Moskve u žalbi na odluku Uefe i sa poštovanjem zahtijeva da se ovoj žalbi Arbitražnom sudu za sport pristupi na ekspeditivan način", navodi se u saopštenju "Zenita".

Sud u Lozani nije odgovorio na zahtjev za komentar. Odluka Uefe navela je kompaniju "Najki" da raskine ugovor o sponzorstvu dresova "Spartaka" iz Moskve.

Rusija je započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara, kako bi demilitarizovala tu zemlju i iskorijenila opasne nacionaliste. Zapad je nakon toga uveo sankcije Rusiji i počeo da šalje vojnu pomoć Ukrajini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana