Rukometaš Vladimir Vranješ poslije plasmana Meškova u četvrtfinale Lige šampiona: Dani slavlja u Brestu

Dušan Repija
Rukometaš Vladimir Vranješ poslije plasmana Meškova u četvrtfinale Lige šampiona: Dani slavlja u Brestu

BREST - Aktuelna generacija rukometaša Meškov Bresta ušla je u istoriju kluba plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, a važan dio tog uspjeha je i Banjalučanin Vladimir Vranješ.

Snažni pivot je sa svojim saigračima napravio nešto što nijednoj bjeloruskoj ekipi u bilo kojem sportu nije pošlo za rukom, a da slavlje bude veće, sve se desilo uoči proslave 19. rođendana kluba. Da su pokušali da napišu ovakav scenario sigurno bi negdje omanuli. Ne kaže se džaba da se najljepše fešte dešavaju spontano...

- Stvarno je prelijep osjećaj. Odmah po završetku meča sa Motorom ostali smo da proslavimo, čestitke su stizale sa svih strana. Ujutru kada sam vodio kćerkicu u vrtić mnogo ljudi mi je prišlo, pozdravilo, čestitalo... Euforija ne jenjava već nekoliko dana. Stvarno nas gledaju kao heroje, jer smo uradili nešto što niko do sada nije - počeo je Vranješ priču za “Glas Srpske”.

Ipak, za lovorike je bilo potrebno prosuti dosta znoja i sačuvati koncentraciju, jer je ukrajinski tim u Brest doputovao sa dva gola zalihe. Međutim, zaostatak je anuliran za samo nekoliko minuta, a konačnih 30:23 pokazatelj su da bolja ekipa prolazi među osam najboljih.

- Sve se posložilo kako smo samo poželjeti mogli. Poslije dugo vremena imali smo podršku publike. Iskreno, bilo je i malo čudno na početku, ali smo se brzo navikli na do prije godinu prirodno okruženje. Bili smo “nabrijani” i odlučni da pokažemo koliko možemo i od starta krenuli silovito. Mislim da su oni za 20 minuta dali samo tri gola i već tada je bilo jasno da idemo u pravom smjeru. U nastavku smo odigrali pametno i sačuvali komotnu prednost, te stvarno ispisali istorijske knjige kluba koji je za 19 godina napravio ogroman napredak i postao jedan od vodećih u Evropi - rekao je Vranješ.

Vlasnik kluba u prethodnih desetak godina uložio je mnogo novca, čak je dovodio i zvučnija imena od sadašnjih, ali je uvijek nešto nedostajalo. Konačno se sve posložilo.

- Možda zvuči kao fraza, ali naša snaga je kolektiv. Od starta kampanje dajemo sve jedan za drugog, nema apsolutno nikakvih nesporazuma između nas. Najbitnije je da u ekipi nema zle krvi. Uz to, mnogo nam znači iskustvo mađioničara sa loptom Staše Skubea. Donio nam je stabilnost u napadu, osvojio je Ligu šampiona sa Vardarom... Imati takvog igrača je neprocjenjivo za svaku ekipu - dodao je Vranješ.

Tim Raula Alonsa gotovo da je osigurao titulu u prvenstvu pa već može polako da se priprema za dvomeč sa prvim favoritom Lige šampiona Barselonom.

- Oni su dugo godina u vrhu. Igraju najljepši rukomet, ali nećemo se predati. Dobili smo ove sezone PSŽ, Kilce, igrali neriješeno sa Flenzburgom... Sigurno se nećemo unaprijed predati - naglasio je Vranješ.

I ovo izdanje najkvalitetnijeg klupskog takmičenja pokazalo je jedno - španski treneri trenutno su daleko ispred konkurencije, a četvorica su svoje ekipe doveli do četvrtfinala.

- Imao sam sreću da kroz karijeru radim sa trojicom. Prvo sa Manolom Kadenasom u Ademaru, zatim sa Huanom Karlosom Pastorom u Segedu i sada sa Alonsom. Svima im je zajedničko da obraćaju pažnju i na najsitnije detalje. Ponekad je priprema utakmice teža od samog meča, jer toliko toga obrade i kažu  da vas protivnik ničim ne može iznenaditi kada izađete na teren - naglasio je Vranješ.

Žali zbog odlaska Panića

Baš kao i Vranješ najbolju sezonu u karijeri igra i drugi bivši rukometaš Banjalučkog Borca Marko Panić, koji će po završetku sezone spakovati kofere i preseliti se u Monpelje.

- Biće mi malo neobično jer me je kao brata dočekao u Brestu. Ipak, život sportiste je takav. Prijateljstvo ostaje ma gdje igrali, a ko zna možda nam se putevi ponovo spoje. U rukometu to ne bi bila neka senzacija - rekao je Vranješ.

Sezona karijere

Gdje god je igrao Vranješ je ostavljao odličan utisak kako u odbrani, tako u napadu, a uzimajući u obzir nivo takmičenja, može se reći da igra sezonu života.

- Složio bih se sa tim pošto je Liga šampiona ipak najviši nivo iako se rado sjećam perioda u svim klubovima. Imam već mnogo iskustva, igram zrelije i pametnije, a već sam rekao da smo tim u pravom smislu te riječi. Nemam zaista nijednu zamjerku. Samo da ostanemo zdravi do kraja i ako Bog da podignemo što više trofeja, jer još nijedan nismo teoretski osigurali - rekao je Vranješ.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana