Rukometaš Srđan Mijatović: Jedva čekam meč sa Barselonom

Siniša Kotaraš
Rukometaš Srđan Mijatović: Jedva čekam meč sa Barselonom

PUENTE HENIL - Jedan od najboljih mladih rukometaša u poslijeratnoj istoriji Borac m:tela Srđan Mijatović (21) ljetos je promijenio sredinu i potpisao ugovor za španski Puente Henil i, kako sam kaže, odlično se snašao u novoj sredini.

Kao i svaki klub Asobal lige, i Puente Henil je vrhunski organizovan, a osnovni cilj u ovoj sezoni je da što prije obezbijede opstanak.

Istoimeni gradić sa tek nešto više od 40.000 stanovnika nalazi se nadomak Kordobe, a kako kaže, bukvalno svaki stanovnik živi za rukomet.

Dvorana je puna, a navijači ih prate i na najdalja gostovanja.

- Šta da kažem, i sam sam se prijatno iznenadio kada sam došao. Klub je sjajno organizovan, imamo dvoranu koja nam je na raspolaganju 24 časa dnevno, a na svakoj utakmici je ispunjena do posljednjeg mjesta, dakle, bodri nas 1.500 ljudi. Rukomet je sport broj jedan, a možda najbolji dokaz za to je što nas vrlo često zaustavljaju na ulici, a posebno djeca žele autogram ili zajedničku fotografiju - kaže Mijatović. 

Za razliku od situacije u BiH, u Španiji je sve sređeno, klub je privatan i sve obaveze se ispunjavaju na vrijeme.

- Zaista je sve mnogo drugačije nego u Banjaluci i BiH, imamo i klupski autobus kojim putujemo na ona bliža gostovanja, a za nešto dalja koristimo avion. Uz to, uvijek smo smješteni u vrhunskim hotelima, tako da nemamo drugih briga osim da treniramo i odigramo što bolje možemo - potvrdio je Mijatović.

Iako nisu imali baš najbolji start te nakon deset odigranih kola zauzimaju pretposljednje, 15. mjesto na tabeli, u Puente Henilu ne strahuju za status.

- Imali smo dosta težak raspored, nedostajalo nam je i malo sreće, jer smo nekoliko mečeva izgubili u finišu sa jednim ili dva gola razlike. Sada nam dolaze nešto lakše utakmice u kojima očekujemo bodove, a onda nam slijede dva najveća iskušenja, mečevi sa Ademar Leonom i Barselonom. Jedva čekam te utakmice. Mislim da neće biti problema da izborimo opstanak - kaže Mijatović.

Što se tiče igara na parketu, mladi bek kaže kako je zadovoljan vlastitim učinkom, ali i da tek očekuje najbolja izdanja.

- Mislim da sam maksimalno iskoristio svaku dobijenu priliku. Imao sam, istina, na početku malih problema, prije svega zbog jezičke barijere. Trener Pako Busto ne priča engleski, ja nisam znao španski, ali je sada već mnogo bolje. Uspio sam da savladam dovoljno španskog da bez problema komuniciram i sa njim i sa saigračima - kaže mladi Banjalučanin koji je u Španiji cimer sa doskorašnjim golmanom Gračanice Adijem Ahmetaševićem.
 

Život u Španiji

Govoreći o promjeni prebivališta, Srđan ističe kako se bez većih problema privikao na život u Španiji. 

- Ovaj dio je dosta jeftin, blizu nam je nekoliko većih gradova i kada imamo slobodan dan, vrlo često odemo u neki od njih, na izlet ili u šoping. Takođe, i hrana je dosta slična našoj, tako da nisam imao problema što se tiče prilagođavanja. Profesionalne obaveze i kodeks ponašanja ne dozvoljavaju nam da osjetimo čari noćnog života, tako da sam maksimalno koncentrisan na igru i napredak - rekao je Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana